punts de voluntariat

El sub-director general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas, ha donat la benvinguda a una vintena de Punts de Voluntariat que han participat en la trobada.

D’entrada, cadascun dels punts de voluntariat ha exposat el seu rol davant la crisi sanitària per compartir mitjançant la metodologia de l’anàlisi DAFO, les debilitats, amenaces, oportunitats i fortaleses que ha comportat aquests temps en què tot s’ha precipitat amb incertesa.

A més a més, en una segona ronda d’intervencions els Punts de Voluntariat han compartit la visió sobre la tardor que s’acosta i han exposat i plantejat com s’estan preparant i quins dubtes i incerteses planen sobre la gestió que s’ha fet en la primera onada i com cal fer avaluació per a projectar millor. També com aprofitar els aprenentatges fets per activar respostes exitoses de manera més àgil de cara a la tardor.

Per la seva part, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària ha agraït als ens locals les seves felicitacions pel suport fet per la DGACC als punts durant la crisi, i els ha posat al dia amb les darreres informacions sobre l’addenda extraordinària del Contracte Programa amb motiu de la COVID.

El grup de treball entre Punts de Voluntariat dels ens locals i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) neix el 2014 arran de la demanda repetida de molts dels ens locals de disposar d’un espai compartit de coneixement i de treball en l’àmbit del voluntariat.