Punts de voluntariat

La directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech, ha donat la benvinguda als 34 punts de voluntariat que han participat en la 14a trobada i ha encoratjat a seguir treballant en xarxa per al foment del voluntariat.

Tot seguit, l’equip tècnic de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ha informat sobre aspectes pràctics del Contracte Programa 2020 i 2021 i sobre les novetats del Contracte Programa 2022 pel que fa al suport del Departament al món local en les polítiques de foment del voluntariat. Cal destacar les novetats que s’estan apuntant i fent incidència en el nou sistema de recollida de dades d’activitats dels Punts, que caldrà reportar a la DGACC a partir del nou període de Contracte Programa 2022-2025.  

També s’ha informat que durant la tardor es programaran dues formacions per seguir formant i capacitant als tècnics i tècniques dels punts de voluntariat i per impulsar l’incipient pla de formació adreçat als Punts de Voluntariat que la DGACC ha posat en marxa fa un any.

Decàleg de la Xarxa de Punts de Voluntariat Local de Catalunya

En l’espai de treball compartit, els Punts han participat del debat per a l’elaboració del futur Decàleg de la Xarxa de Punts de Voluntariat Local de Catalunya.

En primer lloc, s’han debatut els reptes i les fortaleses de la Xarxa per impulsar-la i generar un major impacte en l’associacionisme i el voluntariat. I en segon lloc, el debat s’ha centrat en la realitat de les tasques i els encàrrecs de cadascun dels Punts de Voluntariat per consensuar tot allò que és comú i compartit. El debat ha estat enriquidor i gràcies a les aportacions fetes el Decàleg podrà ser una realitat aquest estiu que marcarà el full de ruta de la Xarxa i dels Punts per als pròxims anys i constituirà una excel·lent carta de presentació del que és la Xarxa i del que fan els Punts arreu del país.

Xarxa de Punts de Voluntariat Local de Catalunya

Els Punts de voluntariat local de Catalunya són un servei municipal o comarcal que informen i assessoren tant a les entitats sense ànim de lucre del territori com a les persones que estan interessades a fer voluntariat.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària dona suport a la tasca de dinamització i foment del voluntariat dels Punts de Voluntariat Local mitjançant el Contracte Programa amb els equips tècnics de la Subdirecció general de Cooperació i Social Voluntariat, que assessora i acompanya les tasques dels Punts de Voluntariat.