La Direcció d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, amb un acte institucional que va tenir lloc el 12 de desembre a les 18:30 al recinte monumental de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona va fer l’entrega dels premis als projectes que potencien el voluntariat amb persones amb discapacitat per incloure-les a la tasca que duen a terme les entitats. 

“Voluntariat sense barreres” de la Federació ECOM, l’Associació de Familiars i Malalts Mentals de Catalunya i l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà ha estat el projecte guanyador del Primer Premi aquest any


El projecte està dissenyat per contribuir a l’eliminació de barreres psicosocials amb una doble finalitat: fomentar la participació de persones amb discapacitat en accions de voluntariat i donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat mitjançant activitats de sensibilització.  

ECOM entén el voluntariat com una oportunitat per transformar la societat alhora que els voluntaris creixen també com a persones. Amb un programa de voluntariat inclusiu, obert a tothom que tingui ganes de comprometre’s per construir una societat més inclusiva on tothom tingui els mateixos drets i mateixes oportunitats. Un espai on la diversitat i la diferència són un valor. 

L’Equip de voluntaris d’ECOM treballa en: 

  • Dinamitzar activitats de sensibilització envers la discapacitat a diferents esdeveniments de la ciutat de Barcelona per donar a conèixer de forma lúdica la realitat de les persones amb discapacitat i la riquesa que aporta la diferència, fomentant el respecte cap a la diversitat i la igualtat d’oportunitats. 
  • Construir conjuntament noves accions de voluntariat de manera participativa i d’acord amb les necessitats que detectem en el desenvolupament de la nostra acció voluntària. 
  • Formar de manera contínua per conèixer els valors i principis que l’entitat promou en relació amb la discapacitat i l’atenció a la diversitat i les diferents propostes que com a equip detectem.