edició de La Marató

Més de 1.900 persones voluntàries han fet possible la rebuda de 9.404.256 euros per investigar les malalties minoritàries. Des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, volem fer valdre la seva participació i contribució a l’èxit de La Marató de TV3.

La 28a edició de La Marató ha mobilitzat el conjunt de la societat catalana i ha assolit l’impressionant resultat de 9.404.256 €, una xifra provisional que es veurà incrementada fins al 31 de març del 2020, quan es tancarà definitivament el termini de recepció de donatius.

Des de la DGACC ens hem encarregat de fer el registre, organització i formació del voluntariat, portar la coordinació de les persones voluntàries el dia de La Marató i col·laborar en la campanya de sensibilització i mobilització ciutadana prèvia a La Marató de TV3.

Durant les 18 hores de durada del programa, les persones voluntàries han fet possible la rebuda dels milers de donatius i el funcionament de les 4 seus telefòniques de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Aquestes són les principals tasques que han realitzat les persones voluntàries:

  • Atenció telefònica (respondre al telèfon de captació de donatius).
  • Cap de taula (recollir les butlletes i aclarir dubtes a les persones que atenen les trucades).
  • Separadors (revisar les butlletes).
  • Atenció als convidats (atenció a convidats i voluntaris).
  • Servei d’ordre (ajudar a fer els moviments de voluntaris dins de les seus).
  • Servei d’àpats (preparar les taules amb les estovalles i el menjar).
  • Servei de Guardaroba (recollir, guardar i tenir cura de les pertinences que lliurin les persones voluntàries).
  • Missatgers (completar el circuit de les butlletes i la logística).

En aquesta edició la DGACC ha seguit amb el sistema d’inscripció de persones voluntàries a La Marató de TV3. Aquest sistema funciona amb una preinscripció prèvia, més de 3.800 persones s’han preinscrit, per participar en un sorteig de les places disponibles.