
ACIDH, és la protagonista d’aquesta entrevista.
La missió d’acidH és millorar la qualitat de vida de les persones amb intel·ligència límit mitjançant una atenció integral, independentment de la seva etiologia i de si hi ha algun altre trastorn.
Acidh, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb intel·ligència límit (IL) mitjançant una atenció integral.
Les persones amb IL són aquelles que les seves capacitats intel·lectuals estan just per sota del que es considera norma segons l’OMS. A més, presenten un dèficit en la capacitat adaptativa, almenys en dues de les àrees següents: comunicació, cura personal, vida domèstica, habilitats socials/interpersonals, ús de recursos comunitaris, autocontrol, habilitats acadèmiques, treball, lleure, salut i seguretat.
Quan va néixer l’entitat? Per què es va crear?
Va néixer el 1994. Es va crear per l’atenció de les persones amb funcionament intel·lectual Límit (FIL) i discapacitat intel·lectual lleugera (DIL).
En quins àmbits i territoris actua?
Prestació de serveis per cobrir les seves necessitats de persones amb FIL i DIL en l’àmbit social, laboral i formatiu i dedicada a millorar la seva qualitat de vida.
Principalment a la ciutat de Barcelona i d’altres poblacions de l’àrea metropolitana.
Sempre ha tingut persones voluntàries?
És una entitat que va néixer només amb les persones voluntàries que volien col·laborar en el projecte i de mica en mica va anar creixent.
Quin paper tenen a l’entitat els voluntaris? Què aporten?
A l’entitat hi ha diversos tipus de voluntariat. La majoria són voluntaris que fan acompanyaments en els diferents serveis de l’entitat: donant suport a l’aula, sortides i d’altres activitats.
Com ha evolucionat l’entitat en la seva acció voluntària?
L’acció voluntària va anar creixent amb el creixent dels serveis que prestava l’entitat. El seu paper és, i ha estat, essencial per al bon funcionament del projecte
Què va suposar per a l’entitat guanyar el Premi Voluntariat en el seu moment?
Un reconeixement a tota la feina que es va fer i a les persones que formaven el projecte. Confirmar que les coses s’estaven fent bé i que era un projecte important per la transformació social
Si voleu saber més sobre aquesta entitat: https://www.acidh.org/es/







