imatge que mostra unes mans fent rehabilitació
Imatge cedida per AVAN


Des del 1993, 30 anys de feina, persones implicades, records i reptes. 30 anys de neurologia.

L’AVAN va néixer amb un objectiu clar: donar suport a les persones amb malalties neurològiques i a les seves famílies. El que va començar com un grup de famílies, avui és una fundació en constant creixement però sempre amb el mateix objectiu.

A l’AVAN compten amb més de 150 persones que voluntàriament dediquen el seu temps als diversos projectes de l’entitat. Hi ha persones voluntàries de totes les edats, interessos i motivacions. Algunes col·laboren els dissabtes a la tarda amb els grups de lleure, altres entre setmana, i n’hi ha que també els donen un cop de mà amb la informàtica o organitzant campanyes. Algunes persones els ajuden des de casa en tasques administratives i de comunicació i altres participen en les sortides, excursions, vacances i esdeveniments. Els òrgans de govern de la Fundació AVAN també són persones voluntàries.

Quan va néixer l’entitat? Per què es va crear?  

L’entitat va néixer el 1993 a la ciutat de Terrassa. Va néixer gràcies a un grup de famílies que es van associar, totes elles tenien un familiar amb alguna malaltia neurològica, i van arribar a un punt on la sanitat pública no els va poder oferir cap servei especialitzat per poder tractar als seus familiars a prop dels seus domicilis.

En quins àmbits i territoris actua?

L’AVAN és un centre sociosanitari que te seu a la ciutat de Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Cugat i Castellar del Vallès. Tot i que acull a famílies de tot el Vallès Occidental.

Sempre ha tingut persones voluntàries? 

L’AVAN ha comptat des del començament amb persones voluntàries, ja que l’entitat va néixer gràcies a elles.

 Quin paper tenen a l’entitat els voluntaris? Què aporten?

Les persones voluntàries són un pilar en la nostra entitat, perquè sense elles no podríem oferir molts dels serveis que oferim avui en dia, per tant, podem dir que són una peça clau en el nostre dia a dia.

Com ha evolucionat l’entitat en la seva acció voluntària?  

Podem dir que l’entitat està sempre en evolució i el mateix passa en l’àmbit de voluntariat. Any rere any anem afegint millores per al nostre equip de persones voluntàries. Com podria ser la certificació de les hores de voluntariat, l’assegurança, la formació, o proporcionar espai on ells puguin expressar com estan, o fer una bona acollida i seguiment…

Crec que el voluntariat és un món i a poc a poc anem aprenent sobre ell.

Què va suposar per a l’entitat guanyar el Premi Voluntariat en el seu moment?  

El premi de voluntariat va ser una gran embranzida per a nosaltres, ja que, per una banda, l’equip de persones encarregades de dirigir el voluntariat va veure un reconeixement molt important en la seva feina, i per un altre canto va ser una manera de donar visibilitat a l’entitat.

Aquest premi visibilitza el Voluntariat i a les entitats.

Si voleu saber més sobre aquesta entitat: https://www.avan.cat/ o fer voluntariat: https://www.avan.cat/voluntariat

Les seves xarxes socials:

https://www.instagram.com/fundacioavan/

Facebook Avan Aics Neurologia