Grup de persones voluntàries i d'usuaris de l'entitat AvisMón
Imatge cedida per Avismón

AvisMón Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que promou el voluntariat social, el suport i l’envelliment actiu de les persones grans. Està regida per un patronat compromès amb l’acció social, un reduït equip de professionals i un gran nombre de persones voluntàries.

Volem empoderar, en la defensa i promoció de l’exercici efectiu dels drets, a les persones grans, com a membres actius en la vida social, econòmica, cultural del lloc de vida que hagin triat

AvismonCat participa, aportant el seu coneixement en molts actes que lluiten perquè s’sentin les veus de la gent gran i que es preservin els seus drets, com per exemple, en la última Jornada de Síntesi, d’aquest març, de la “6a Convenció de Les Veus de les persones grans”. També fan conferències sobre  la soledat no desitjada o els maltractaments en la gent gran. La lluita per la qualitat de vida de la gent gran, per la seva autonomia i per continuar desenvolupant els seus projectes vitals són els valors centrals de l’entitat. Fan acompanyaments, mentoratges, promoció de l’autonomia, sensibilització, investigació i estudis sobre l’envelliment i donen suport per la permanència en la llar per descartar la institucionalització de les persones grans, sempre que no sigui estrictament necessària.

Quan va néixer l’entitat? Per què es va crear?  

La Fundació Privada Avismón-Catalunya va néixer l’any 1996 amb l’objectiu de promoure el suport i l’envelliment actiu de les persones grans a través del voluntariat social. Té com a missió pal·liar la solitud de les persones grans i el risc d’exclusió social, així com promoure el benestar, la integració social, la millora de la qualitat de vida i la protecció dels drets fonamentals de les persones grans.

En quins àmbits i territoris actua?

Actua a la ciutat de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la ciutat de Tarragona.

Sempre ha tingut persones voluntàries? 

El projecte va néixer amb el voluntariat social com a agent transformador. Els voluntaris i les voluntàries sempre han estat part imprescindible del projecte d’Avismón.

 Quin paper tenen a l’entitat els voluntaris? Què aporten?

Sense els voluntaris no seria possible l’acompanyament a les persones grans. Són un gran valor afegit en la tasca de suport afectiu i integració social, en els acompanyaments a visites metges, en oferir serveis de suport a la permanència a la llar (suport psicològic, fisioteràpia, podologia, perruqueria, cuidadors/es, etc.)

Com ha evolucionat l’entitat en la seva acció voluntària?  

La xarxa de persones voluntàries ha crescut al llarg dels anys, com a essència del projecte Avismón.

Què va suposar per a l’entitat guanyar el Premi Voluntariat en el seu moment?  

Una gran alegria, el reconeixement a la tasca duta a terme des de l’any 1996, passant per diferents etapes. Sense cap mena de dubte, és un premi de moltes persones, però sense cap mena de dubte, dels voluntaris i voluntàries que fan que la maquinària d’Avismón funcioni dia a dia i puguem continuar combatent la solitud no desitjada.

Aquest premi visibilitza el Voluntariat i a les entitats.

Si voleu saber més sobre aquesta entitat: http://www.avismon.org o fer voluntariat a l’entitat.

Les seves xarxes socials:

https://www.instagram.com/fundacioavan/

https://www.facebook.com/avismon

https://twitter.com/AvismonCat?s=20