Una nena tirant-se per un tobogan amb actitud de passar-ho bé
Imatge cedida per Camins


Camins Fundació té com a missió donar respostes, fonamentalment educatives, a les necessitats dels infants, famílies i joves que es troben en situacions de vulnerabilitat; per aconseguir transformar la seva realitat, mitjançant la seva pròpia autonomia, cap a una ciutadania i realització plenes.

El projecte de mentoria de la Fundació Camins pretén afavorir la cohesió social i l’èxit educatiu de les persones participants, així com l’intercanvi i el foment de la interculturalitatla descoberta i la responsabilitat social. Tot això s’aconsegueix a través de trobades setmanals entre persona mentora i mentorada on comparteixen alguna activitat i es creen converses de confiança.

Camins atén a més de 2.500 persones anualment, treballa amb cooperació i voluntariat internacional a Mèxic i a l’Àfrica de l’oest , acull a famílies amb necessitat d’asil, ofereixen orientació sociolaboral a joves migrants sense recolzament familiar i pisos per a donar-los suport educatiu, també.

Quan va néixer l’entitat? Per què es va crear?  

Va néixer el 2006 amb la missió d’atendre persones en situació de vulnerabilitat

En quins àmbits i territoris actua?

L’entitat actua sobre 3 àmbits: infants i família; joves i ocupabilitat; i cooperació internacional. Essent presents a 12 municipis de Catalunya i oferint suport a projectes internacionals a l’Àfrica de l’Oest i les Califòrnies.

Sempre ha tingut persones voluntàries? 

Sí.

 Quin paper tenen a l’entitat els voluntaris? Què aporten?

Actualment, comptem amb unes 250 persones voluntàries l’any i aquestes són un puntal de l’entitat per oferir una atenció individualitzada i de qualitat.

Com ha evolucionat l’entitat en la seva acció voluntària?  

El voluntariat sempre ha sigut un element identitari de l’entitat, però ha anat evolucionant al llarg dels anys segons les necessitats dels projectes concrets de cada moment.

Què va suposar per a l’entitat guanyar el Premi Voluntariat en el seu moment?  

El premi va suposar l’oportunitat de reconèixer de manera oficial, tot allò que com a entitat sempre havíem reconegut, és a dir el valor indispensable del voluntariat.

Aquest premi visibilitza el Voluntariat i a les entitats.

Si voleu saber més sobre aquesta entitat: https://www.caminsfundacio.org/ o fer voluntariat: https://www.caminsfundacio.org/fes-voluntariat/, aquí teniu una infografia sobre el seu funcionament.

Les seves xarxes socials:

https://www.instagram.com/caminsfundacio/

https://www.facebook.com/caminsfundaciosocial

https://www.tiktok.com/@caminsfundacio