
La Fundació Privada Catalana per a la Paràlisi Cerebral (FCPCcat), té per finalitat la promoció, organització i realització de tota classe d’activitats encaminades a l’ajut a les persones afectades de paràlisi cerebral i altres discapacitats afins perquè, des del moment del seu naixement fins al final de la seva vida, obtinguin el màxim grau d’autonomia personal i d’integració social i laboral.
La seva missió, sempre acompanyada d’una visió positiva i reivindicativa, és donar dignitat a les persones amb paràlisi cerebral i patologies afins posant les seves capacitats en valor dotant-los d’una major autonomia personal i incrementant la seva qualitat de vida, oferint-los programes de suport adaptats a les seves necessitats i a les seves famílies, per contribuir així a l’acompliment del seu projecte vital. Per això és necessari lluitar per l’acceptació natural de la diferència i la normalització de la vida, per la qual cosa treballen per a la de sensibilització i visualització a la societat., acompanyant a l’adaptabilitat dels serveis i a donar resposta a la realitat dels seus usuaris. Fomenten el creixement personal i promouen la igualtat d’oportunitats davant la resta de la societat, articulant noves relacions amb la societat que envolta les persones amb aquesta malaltia per tal de treballar per una societat més justa i igualitària.
Entre els seus valor està la premissa que totes les persones són ciutadans de ple dret. I això vol dir que cal, sense excepció, respectar-ne els drets i exigir-los les obligacions.
La majoria de les activitats d’atenció directa que realitza la FCPC necessiten la col·laboració de persones voluntàries.
Quan va néixer l’entitat? Per què es va crear?
La Fundació va ser creada l’any 1996 per un grup de pares i mares preocupats pel futur dels seus fills i filles i de la resposta de la societat que els havia d’acollir.
En quins àmbits i territoris actua?
Actuem, principalment, a la província de Barcelona, però no estem tancats a altres territoris.
Sempre ha tingut persones voluntàries?
Sí, la seva primera actuació va ser un curs de voluntariat per a formar les persones voluntàries per al primer projecte d’atenció directa a persones amb paràlisi cerebral que es va iniciar l’abril de 2000, es va anomenar “M’Acompanyes?” i encara està actiu i compta amb moltes persones voluntàries cada setmana!
Quin paper tenen a l’entitat els voluntaris? Què aporten?
Les persones voluntàries són un puntal de la nostra entitat perquè fan possible els projectes de lleure i d’atenció directa a persones. Aporten el seu temps però també el seu suport i la seva vocació per a treballar per a la igualtat.
Com ha evolucionat l’entitat en la seva acció voluntària?
Creixent, cada cop més ens trobem amb voluntaris que són persones més empoderades i amb més capacitat d’actuació i de lideratge. També són persones cada cop més formades.
Què va suposar per a l’entitat guanyar el Premi Voluntariat en el seu moment?
Va significar un reconeixement a la nostra tasca i un orgull de poder formar part de la família de premiats.
Aquest premi visibilitza el Voluntariat i a les entitats.
Si voleu saber més sobre aquesta entitat: https://fcpc.cat/ o fer voluntariat: https://fcpc.cat/solidaritat/voluntariat/, aquí teniu el document de compromís de voluntariat amb la informació dels teus drets i deures.
Les seves xarxes socials:
https://www.instagram.com/fcpccat/