Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. Voluntaris
Imatge cedida per Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia


La raó de ser de l’entitat es basa en l’atenció integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o altres malalties greus limitants de la vida, per garantir el suport i l’acompanyament necessari a les seves famílies, i per promoure avenços en l’assistència, la investigació i la formació en el camp de l’Oncologia, l’Hematologia, les Cures Pal·liatives Pediàtriques i l’atenció en cronicitat complexa en pediatria.

“Volem aconseguir que els infants i joves malalts tinguin cobertes les seves necessitats de manera integral, en les seves dimensions física, social, psicològica i espiritual, perquè els seus drets fonamentals com a infants i joves siguin respectats i per aconseguir la seva plena integració social.”

Quan va néixer l’entitat? Per què es va crear?  

La Fundació Enriqueta Villavecchia, constituïda a Barcelona l’any 1989, és una entitat sense ànim de lucre de caràcter benèfic assistencial. Té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o d’altres malalties greus, i el suport a les seves famílies.

En quins àmbits i territoris actua?

Àmbit Social i Salut per infants i joves amb malaltia crònica complexa i/o limitant per a la seva vida, en coordinació amb els hospitals referents de Catalunya.

Atenem infants de tota Catalunya en tractament en hospitals catalans. Així com pacients d’altres països que venen per tractament als nostres centres sanitaris de referència.

Sempre ha tingut persones voluntàries? 

Sí.

 Quin paper tenen a l’entitat els voluntaris? Què aporten?

El voluntariat és el pal de paller de la nostra entitat.

És un programa transversal que dona suport a les línies de treball de la Fundació. I que fa possible, amb el seu compromís i motivació, els canvis a la societat.

El Voluntariat il·lusiona, transforma i porta esperança, d’una manera propera i humana, als infants i famílies que atenem des de la Fundació.

Com ha evolucionat l’entitat en la seva acció voluntària?  

El voluntariat de la Fundació es va iniciar a l’hospital de Sant Pau i any rere any, ha anat creixent i s’ha fet present en pràcticament totes les línies de treball de l’entitat.

Actualment comptem amb 220 voluntaris.

Què va suposar per a l’entitat guanyar el Premi Voluntariat en el seu moment?  

Ens va fer molta il·lusió perquè va ser un reconeixement a la feina del Voluntariat. Moltes vegades és una tasca sigil·losa i invisible, però imprescindible pel suport i benestar dels infants i famílies que atenem.

Aquest premi visibilitza el Voluntariat i a les entitats.

Si voleu saber més sobre aquesta entitat: https://www.fevillavecchia.es/ca