
Tal i com vam avançar fa uns dies, des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, aquest any, aprofitant els 30 anys del Premi Voluntariat, s’ha volgut tornar a parlar amb les entitats que durant aquests anys han estat destacades amb algun dels premis, per això s’han realitzat entrevistes, com ara aquesta. Comencem amb la Fundació Esclerosi Múltiple.
La Fundació Esclerosi Múltiple és una de les fundacions per fer voluntariat a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. A la seva Web ja destaquen:
“El voluntariat és una activitat de molta importància, no només per a les persones amb esclerosi múltiple, sinó pels valors de solidaritat i altruisme que transmet al conjunt de la societat“
Sota la certa creença que fer voluntariat ajuda a millorar les relacions socials, proporciona coneixements de salut, ajuda a l’enriquiment personal i una millora de la qualitat de vida.
Quan va néixer l’entitat? Per què es va crear?
La Fundació Esclerosi Múltiple va néixer l’any 1989 a Barcelona i és una entitat privada sense afany de lucre. Des de la Fundació es treballa per aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn.
La Fundació compleix la seva missió des de diversos àmbits:
- Atenció al recent diagnòstic
- Serveis de Neuro-rehabilitació
- Formació i Intermediació laboral
- Informació sobre la malaltia
En quins àmbits i territoris actua?
En tot el territori català. Actuem en l’àmbit social i comunitari. D’acord amb la Llei de voluntariat, actuem en els àmbits dels serveis socials i sanitaris i en el de l’atenció i suport a les famílies.
Sempre ha tingut persones voluntàries?
Sí.
Quin paper tenen a l’entitat els voluntaris? Què aporten?
Són un dels motors de l’entitat i donen visibilitat pública de la nostra activitat. En funció de la modalitat de voluntariat són un dels puntals de les campanyes de sensibilització i captació de fons, són un suport complementari en l’acompanyament a les persones amb EM, són un nexe entre les empreses i les persones amb EM participen en projectes formatius…
Com ha evolucionat l’entitat en la seva acció voluntària?
L’acció voluntària ha anat prenent cos, sistematitzant-se i professionalitzant-se. El nombre de persones voluntàries ha anat creixent progressivament any rere any.
Què va suposar per a l’entitat guanyar el Premi Voluntariat en el seu moment?
El reconeixement a la nostra tasca en la gestió de voluntariat, va ser un impuls positiu per a la nostra entitat.
Si voleu saber més sobre aquesta entitat: https://www.fem.es/ i la seva campanya mulla’t per l’EM.