Projecte Home Cat imatge dels membres de l'entitat
Imatge cedida per Projecte Home Catalunya

Entre les entitats premiades durant aquests trenta anys aquesta notícia la dediquem a Projecte Home Catalunya. 

Projecte Home Catalunya té com a missió promoure l’autonomia i la dignitat de les persones, treballant col·lectivament per la prevenció i el tractament de les addiccions i la reinserció social a Catalunya. L’entitat té seu a Barcelona, Mongat, Montcada i Reixac, Tarragona, Tortosa, Tremp i Balaguer.

La seva visió és millorar l’eficàcia en l’atenció, el tractament i la reinserció social de les persones afectades i les seves famílies, així com dur a terme una major prevenció de les addiccions a Catalunya, amb voluntat innovadora i inclusiva, econòmicament sostenible, i amb més capacitat d’incidència i transformació social.

Quan va néixer l’entitat? Per què es va crear?  

Projecte Home Catalunya va néixer el 1995. L’entitat va néixer com una resposta de la societat civil per ajudar a les persones amb addiccions i les seves famílies.

En quins àmbits i territoris actua?

L’actuació és en l’àmbit del tractament, prevenció i sensibilització de les addiccions. Actua a tot Catalunya, amb seus a Barcelona, Montgat, Montcada i Reixac, Tarragona, Tortosa, Tremp i Balaguer.

Sempre ha tingut persones voluntàries? 

Sí.

 Quin paper tenen a l’entitat els voluntaris? Què aporten?

El voluntariat és part elemental de l’entitat des de la seva creació. A part de les tasques que desenvolupa, el voluntariat significa la implicació de la societat en la causa de les addiccions i, alhora, significa un gran exemple per a les persones usuàries, que tenen referents directes de com hi ha persones que col·laboren sense demanar res a canvi.   

Com ha evolucionat l’entitat en la seva acció voluntària?  

Les funcions i les tasques han anat variant, segons els canvis en les activitats de l’entitat, però mantenint l’essència del paper del voluntariat.

Què va suposar per a l’entitat guanyar el Premi Voluntariat en el seu moment?  

Un reconeixement a la tasca dels centenars de voluntaris i voluntàries que havia tingut Projecte Home Catalunya fins al moment.

Si voleu saber més sobre aquesta entitat: http://www.projectehome.cat/