Més de 380.000 persones visiten Xarxanet.org i Voluntariat.org durant l’any 2017

 A continuació trobaràs 4 passos bàsics per atraure persones voluntàries a la teva entitat i una plataforma tecnològica on publicar propostes de voluntariat.

1. Organitza un equip de reclutament

Amb les persones més implicades de la teva entitat i la Junta Directiva organitza un equip per atreure persones voluntàries. Aquest equip es pot reunir mensualment per debatre les propostes de voluntariat i el tipus de persona que busqueu.

L’equip s’haurà d’encarregar de buscar i trobar aquelles persones que poden encaixar millor, per això el coordinador o la coordinadora del voluntariat ha de donar suport a l’equip, especialment en la definició de les propostes, la dedicació requerida, les habilitats de les persones voluntàries, etc.

2. Defineix de forma concreta les propostes de voluntariat

La teva entitat tindrà més possibilitats d’aconseguir atreure persones voluntàries si expliques bé les propostes de voluntariat. Cal fer una bona descripció de les funcions, establir uns horaris concrets i ser transparents sobre les dificultats i reptes que hauran de superar les persones interessades.

Intenta ser creatiu en l’explicació i destaca el retorn emocional de la proposta.

3. Realitza propostes de voluntariat puntual

La millor forma d’establir un lligam a llarg termini amb les noves persones voluntàries és a través de propostes puntuals. Implicar una persona que no coneix l’entitat en una proposta de voluntariat puntual sovint és més fàcil que en propostes de dedicació permanent.

4. Promou la formació

El Curs d’Iniciació al Voluntariat (CIV) és una formació que permet conèixer quines són les competències que hauran d’adquirir i desenvolupar les persones voluntàries, i segurament és la millora manera d’iniciar en aquest camí aquelles persones interessades en ser voluntàries a la teva entitat.

Integra el CIV dins del Pla de formació de la teva entitat i promou la inscripció de totes les persones que us contactin per fer voluntariat.

5. Comença a trobar persones que volen fer voluntariat gràcies a Connecta’t al voluntariat!

Connecta’t al voluntariat és una plataforma tecnològica que permet trobar l’activitat de voluntariat ideal i alhora, simplifica i automatitza la cerca de nous voluntaris a les entitats sense ànim de lucre. Aquí tens els passos a seguir per utilitzar aquesta plataforma:

1. Pública el perfil de la teva entitat: les entitats de voluntariat censades al Cens d’entitats del voluntariat de Catalunya, poden activar el seu perfil d’usuari fent una petició a través del formulari de contacte. En aquest perfil podràs actualitzar la següent informació de la teva entitat:

 • Logotip de l’entitat.
 • Imatge o vídeo destacat de l’entitat.
 • Descripció de la missió de l’entitat.
 • Xarxes socials (Facebook i Twitter).
 • Adreça de correu electrònic (és un dels canals de comunicació de la pàgina web).

Les dades incloses al Cens d’entitats del voluntariat de Catalunya s’han de modificar mitjançant el Portal de Tràmits de la Generalitat de Catalunya.

Al registrar-te, es publica un perfil detallat de la teva entitat. El perfil detallat és una manera de donar a conèixer la teva organització i aconseguir noves persones voluntàries.

En el cas de les organitzacions no censades al Cens d’entitats del voluntariat de Catalunya, pots fer el registre en línia a Connecta’t al Voluntariat.

2. Fes una proposta voluntariat: si t’has registrat a Connecta’t al voluntariat, des de la teva pàgina d’usuari o des de la pàgina Les meves propostes de voluntariat, fes clic a Publicar una proposta de voluntariat. Hi has d’escollir el tipus de proposta i incloure-hi la següent informació:

 • Títol de la proposta.
 • Places disponibles.
 • Àmbit de la proposta.
 • Tipologia de proposta (puntual, estable, acció, etc).
 • Dates.
 • Horari.
 • Data d’inici.
 • Data de fi.
 • Data límit d’inscripció.
 • Ubicació.
 • Informació d’interès (habilitats necessàries i descripció).
 • Imatge i vídeo de la proposta.

3. Gestiona les persones voluntàries: des de la plataforma podràs contactar amb les persones interessades a les propostes de voluntariat de la teva entitat.
Per enviar un missatge fes clic a “Les meves persones voluntàries” que es troba a la part de Configuració si estàs connectat al teu perfil d’usuari. Selecciona el signe de la carta per crear un nou missatge per una persona concreta. També pots fer un missatge a totes les persones voluntàries amb el botó “Nou missatge als voluntaris/àries”.

A partir d’aquest moment defineix amb cada persona voluntària com seguir el procés de participació en la proposta.

Uneix-te a la llista d’entitats que han publicat propostes de voluntariat al Connecta’t al voluntariat!