Persona mirant la infografia del Pla

El sub-director general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i la responsable del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (PFAVC), Araceli Crespo, han donat la benvinguda a les 18 escoles que han participat en la trobada en línia.  

D’entrada, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ha explicat els avenços de l’acord institucional amb l’Institut Català de les Qualificacions Professionals i també les tasques que les escoles han dut i estan encara duent a terme en la construcció d’aquest reconeixement social i competencial de les formacions del Pla.

En la 5a trobada d’escoles, també s’han exposat les novetats del Pla de Formació en relació amb el tràmit telemàtic, l’estat de la convocatòria de la línia F6 i s’han donat per finalitzades les accions de celebració dels 25 anys del PFAVC, algunes interrompudes per la pandèmia.

L’Aula virtual del PFAVC ha ocupat un altre lloc destacat a la reunió ja que a través d’un concurs públic el 2020, garanteix durant 4 anys una inversió anual que assegura poder consolidar l’aula com un espai de creixement i consolidació d’una oferta formativa virtual del PFAVC robusta. La formació és un altre punt cabdal d’aquest projecte, que oferirà eines millors i recursos als docents de les escoles que fan cursos en línia.

Per finalitzar, les escoles han exposat dubtes entorn les formacions presencials i el seu aforament, la formació dels docents del CIV en línia i les convocatòries de la COSPE per al 2021.

El PFAVC és una proposta formativa adreçada al voluntariat de qualsevol àmbit d’intervenció que impulsa i reconeix el Govern i compta amb la participació d’escoles de formació d’experiència reconeguda que n’imparteixen la formació.

Captura de pantalla amb la connexió amb les escoles del Pla de Formació