A partir d'octubre serà necessari el certificat digital per realitzar tràmits vinculats al Cens d'entitats del voluntariat

El certificat digital és l’eina que permet a les associacions identificar-se telemàticament i serà imprescindible per realitzar qualsevol tràmit (demanar subvencions, pagar impostos, etc.) amb qualsevol de les administracions. A més d’identificar-vos, podeu signar els documents electrònics amb la mateixa validesa legal que la signatura manuscrita.

Arran l’entrada en vigor de la Llei 39/2015, la presentació en paper de sol·licituds d’alta, modificació i baixa al Cens deixaran de tenir validesa i, caldrà que, paulatinament les entitats, com a persona jurídica, incorporin els mitjans de signatura electrònica reconeguts per l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Has de tenir present que en el cas de presentar la sol·licitud presencialment, rebràs un requeriment perquè facis el tràmit electrònicament. La teva sol·licitud no es tindrà en compte fins que la presentis electrònicament, això té implicacions en el còmput de terminis, especialment en el cas de sol·licitar subvencions o el Premi Voluntariat.

Més informació dels certificats digitals aquí.

Pots obtenir més informació de tot el procés de sol·licitud, pas a pas, en aquest recurs de Xarxanet.org.