Inscripcions a l'EEV 2018

L’associació Àgora participarà en l’Escola d’Estiu del Voluntariat amb la conferència inaugural: Aprenentatge de màxims i sense límits.

Des de fa 40 anys, milers de persones del barri de la Verneda de Barcelona han après i contribuït solidàriament a fer realitat el somni d’una educació al llarg de la vida democràtica, plural, participativa, gratuïta, transformadora i de qualitat.

Ja fa algun temps, la comunitat científica internacional ha demostrat que totes les persones poden aprendre independentment de l’edat. Des de l’Escola de Persones Adultes de La Verneda, que el passat mes de maig va rebre la Medalla d’or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona, compartirà com des del diàleg i la posada en valor dels diferents tipus de coneixements, es pot aconseguir que l’educació al llarg de tota la vida sigui un dret bàsic per a tothom. I com les persones voluntàries, diverses, participatives i amb poder de decisió poden ser el motor per a transformar la societat del segle XXI.

Associació Àgora

Àgora neix en el context de l’Escola de Persones Adultes La Verneda-Sant Martí amb la intenció de servir com a instrument de participació i difusió cultural més enllà de l’educació reglada. L’associació de persones participants Àgora té un àmbit d’actuació que comprèn tot el barri de La Verneda.

L’entitat té com a objectiu que les persones adultes puguin adquirir la capacitat i la iniciativa de gestió. En efecte, l’entitat reforça totes les activitats de formació reglada que ofereix l’Escola en la qual col·laboren moltes persones de l’associació i ofereix un ampli ventall d’activitats culturals i educatives.

Inscripcions obertes a l’Escola

L’Escola ofereix l’oportunitat de participar en un espai formatiu únic a Catalunya i fomentar l’intercanvi d’experiències entre les persones voluntàries i les entitats. En la seva 20a edició, el programa d’enguany ha recollit les propostes de les més de 80 persones que van participar en un formulari el passat mes de març.

La inscripció inclou l’assistència a les activitats escollides (conferència inaugural i tallers), els certificats d’assistència a les activitats escollides i la pausa-cafè al matí (la inscripció no inclou el dinar).

L’Escola és una activitat gratuïta que es finança en la seva totalitat des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.