Premi Voluntariat

El Premi Voluntariat es convoca anualment des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, i va dirigit a les entitats de voluntariat censades al Cens d’entitats del voluntariat de Catalunya.

La 27a edició d’enguany concedeix un 1r premi, un 2n premi i un 3r premi als projectes, programes o iniciatives que promouen el voluntariat inclusiu.

Demà dimarts s’anunciarà el tercer premi, dimecres s’anunciarà el segon premi i el dijous s’anunciarà el primer premi a voluntariat.gencat.cat i als perfils de Twitter i Facebook de femcomunitatcat.

Voluntariat inclusiu

S’entén que un projecte és de voluntariat inclusiu quan facilita i promou la participació des d’una perspectiva àmplia i accessible de les persones que volen ser voluntàries, i també dona cabuda a les persones que habitualment, per la seva situació social o personal, no acostumen a incorporar-se al voluntariat.

27a edició del Premi Voluntariat

Té la finalitat de fer visible un reconeixement social i institucional de l’acció voluntària a Catalunya per premiar projectes, programes o iniciatives excel·lents en relació amb alguna temàtica concreta relacionada amb el voluntariat. A més a més del reconeixement, el premi esdevé un referent per a la resta d’entitats perquè puguin ser impulsors, promotors o inspiradors de futures iniciatives o projectes.