El Parlament Europeu ha acollit avui la cerimònia de proclamació de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014.

Aquest migdia, a les 12:30h, Barcelona ha estat proclamada Capital Europea del Voluntariat 2014.

Barcelona ha estat la ciutat guanyadora d’aquest reconeixement, al qual optaven també les candidatures de les ciutats de Rennes i Laval (França) i la de Guimaraes (Portugal).

El projecte que ha donat cos a la candidatura ha estat elaborat per un equip tècnic mixt de l ‘Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que ha comptat amb el suport de la FCVS i FASVOL (ambdues entitats membres del CEV).

El guardó fa palès el bon moment que viu el voluntariat i l’associacionisme a Barcelona i a Catalunya i l’excel·lent projecció internacional dels seus projectes i iniciatives. És destacable en aquest sentit el fet que en el marc de projecte europeu VERSO (Voluntaris per a l’Ocupació Europea) en el qual participen 8 països, les 5 bones pràctiques d’entitats catalanes (totes amb seu a Barcelona) figuren entre les 10 primeres més ben valorades, d’un total de 35 presentades.

Podeu fer el seguiment de la notícia a través de la nota de premsa