1a trobada virtual de l'associacionisme i el voluntariat

Fins a 50 entitats del tercer sector han participat en la 1a Trobada virtual de l’Associacionisme i el Voluntariat que ha organitzat la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) per reflexionar sobre els efectes de la crisi sanitària i social en les entitats i proposar estratègies per l’associacionisme i el voluntariat.

La trobada ha començat amb la presentació institucional del Secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, que ha expressat la importància de traçar un full de ruta compartit per enfortir l’associacionisme i el voluntariat els anys vinents. Tot seguit, ha destacat el procés participatiu, obert entre el 15 de setembre i el 20 d’octubre, que ha estat un excel·lent espai de reflexió amb un total de 135 propostes, recollides en tres documents.  

Impacte de la pandèmia i noves estratègies

Les entitats s’han distribuït en tres grups de debat segons les seves preferències; un primer grup que ha tractat els impactes que està tenint la pandèmia sobre les entitats; un segon grup sobre les estratègies que cal prioritzar des de les administracions públiques i un tercer grup sobre les noves estratègies que cal impulsar des de les mateixes entitats.

Amb la participació de tres moderadores, cada grup ha treballat sobre els punts principals dels documents per, posteriorment, posar en comú les propostes de millora d’aquests documents que han comptat amb l’aprovació majoritària de les entitats presents.

Incorporar les propostes de millora

El director general de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, ha clos la trobada amb l’agraïment a totes les entitats participants i ha donat molt valor a tot el treball dut a terme durant la trobada que tindrà com a resultat un document final amb les línies d’actuació estratègiques per enfortir el teixit associatiu i l’acció voluntària.

Els plenaris es van emetre en línia pel compte de Facebook de Femcomunitatcat, encara disponibles, i els documents finals es faran públics pròximament a voluntariat.gencat.cat.