Núria Martínez

La 19a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat (EEV) és un projecte formatiu de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), que consisteix en la realització de cursos especialitzats per a persones voluntàries i responsables d’entitats de voluntariat.

Com a novetat aquest any, canviem el format de l’EEV, en un sol dia programarem totes les formacions amb una sessió inaugural que et donarà les eines necessàries per impulsar la comunicació a la teva entitat. Aquí et donem a conèixer la docent de la sessió inaugural, la Noemí Fuster, una youtubera solidària.

És microbiòloga i en breu doctorada per la Universitat de Barcelona. Això la va portar a fundar una ONG l’any 2008 anomenada Africa, Stop Malaria per prevenir la malària a Gambia i Senegal mitjançant l’ús de mosquiteres. Al llarg d’aquests 10 anys que ha fet de guia ha pogut interactuar sobre el terreny amb més de 150 voluntaris, molts d’ells era el primer cop que feien cooperació internacional, i amb més de 30 petites entitats d’àmbit local. Poder treballar mà a mà amb totes dues parts li va fer veure que sovint no hi havia una bona comunicació entre elles. Per una part les persones voluntàries volien col·laborar amb entitats petites però no les trobaven i per altra les entitats no estaven fent visible la seva tasca perdent d’aquesta manera moltes oportunitats i recursos.

Per això fa dos anys Noemí Fuster va decidir fundar BonDiaMon, una entitat sense ànim de lucre que ajuda a les petites ONGs a fer-se visibles i les posa en contacte amb les persones amb ganes de fer voluntariat i canviar el món, tot mitjançant la comunicació social en positiu.