
La 19a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat (EEV) és un projecte formatiu de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), que consisteix en la realització de cursos especialitzats per a persones voluntàries i responsables d’entitats de voluntariat.
Com a novetat aquest any, canviem el format de l’EEV, en un sol dia programarem totes les formacions amb una sessió inaugural i tres itineraris diferents: potenciem la comunicació, apoderem els nostres infants i joves, i gestionem equips, gestionem persones. Aquí et donem a conèixer els docents del segon itinerari: Apoderem els nostres infants i joves.
Núria Martínez
És psicòloga especialitzada en intervenció psicosocial. Actualment sóc tècnica de Punt de Referència, concretament del projecte Referents. Es tracta d’un projecte que dóna suport a l’emancipació del jovent extutelat i en risc d’exclusió a través de l’acompanyament professional i la mentoria.
Brenda Bär
Mestra de Primària i graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona. Màster en recerca, educació física i innovació educativa per la mateixa universitat i doctoranda del programa de Educació i Societat amb una tesi vinculada a la construcció de municipis educadors a partir de l’aprenentatge servei i altres pràctiques d’educació comunitària.
Durant aquests anys ha treballat a diversos centres educatius com a mestra i ha format part del Programa d’Acompanyament per l’Èxit Educatiu de la Fundació Catalunya La Pedrera. Participa al Grup de Recerca en Educació Moral (GREM), amb el qual ha treballat en diverses publicacions sobre els processos de transformació dels centres educatius que aposten globalment per l’Aprenentatge Servei. Entre aquestes el llibre “Educar con sentido” escrit conjuntament amb el Josep Puig i l’Anna Carmona.
Ha participat en el projecte d’arrelament de l’Aprenentatge Servei en les pràctiques d’educació per la justícia global a diferents districtes de la ciutat, impulsat per la Direcció de Cooperació Internacional i Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona.
Laura Cardús
Doctora en antropologia i graduada en magisteri, ha fet recerca i gestió de projectes educatius. Actualment és tècnica de projectes de mentoria i de voluntariat a “AFEV”, al càrrec del projecte de mentoria social i educativa “enTàndem”, on estudiants universitaris/àries acompanyen voluntàriament a infants o adolescents en situacions de vulnerabilitat.
Des de fa tres anys és docent per a educadors/es socials a la UOC i formadora als tallers de capacitació sobre gestió de projectes de mentoria de la Coordinadora de Mentoria Social.