La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària conjuntament amb les escoles del Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (PFAVC) impulsen la formació inicial del voluntariat amb el Curs d’Iniciació al Voluntariat.

El curs s’adreça a persones que han iniciat el voluntariat en una entitat o que tenen interès per incorporar-se com a persones voluntàries en una entitat.

Curs d’Iniciació al Voluntariat, catàleg i agenda de cursos

El curs dóna a conèixer el paper i el significat del voluntariat des de diversos punts de vista: des del significat del voluntariat, des de la perspectiva de la persona voluntària i des de l’organització del voluntariat. El CIV aproxima als participants els aspectes bàsics que tota persona voluntària ha de conèixer i ofereix espais de reflexió sobre l’acció voluntària.

El CIV es pot fer de manera presencial o en línia i al catàleg de cursos, que recull totes les formacions del PFAVC, se n’especifica: la modalitat, el nombre d’hores, els continguts, el sistema d’avaluació, les escoles que l’imparteixen  i les dades bàsiques per contactar-hi.

Si vols saber si hi ha convocatòries previstes del CIV, pots consultar l’agenda de cursos del PFAVC.

25è aniversari del PFAVC

L’any 1994 el Govern crea el PFAVC per afavorir i promoure la formació de persones voluntàries, i amb ell el Curs d’Iniciació al Voluntariat, que enguany també compleix 25 anys.

El Pla és una proposta formativa adreçada al voluntariat de qualsevol àmbit d’intervenció que impulsa el Govern i compta amb la participació d’escoles i entitats de formació d’experiència reconeguda.