El passat 4 de desembre es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El passat 4 de desembre a la tarda es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat 2014. L’acte va tenir lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i va ser presidit per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

En el decurs de l’acte es va fer públic el veredicte del jurat del Premi Voluntariat, que va guardonar l’entitat FUNDACIÓ GRESOL PROJECTE HOME – CATALUNYA com a guanyadora del Premi.

També es va cloure la capitalitat de Barcelona, com a ciutat capital europea del voluntariat 2014 i la presidenta del Centre Europeu del Voluntariat, Eva Hambach, assistent a l’acte,  va fer pública la ciutat que l’any 2015 ostentarà la Capitalitat europea del Voluntariat: la ciutat serà Lisboa, que va superar les altres dues candidates, Basilea i Nàpols.

L’acte va estar conduït per l’escriptor Màrius Serra i va comptar amb la participació de l’Orfeó Català i de l’intperpret i compositor Joan Dausà, que va interpretar dues peces, una d’elles, Aquí em tens, és un himne al voluntariat creat especialment per a aquesta celebració.

Es va finalitzar l’acte amb una projecció a la façana de l’Ajuntament, sobre la qual es va projectar un màpping dedicat al voluntariat.