El dimarts 20 de setembre es va presentar el nou manual del Curs d’iniciació al voluntariat, que han estat treballant, de manera conjunta, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i cinc escoles del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

El passat 20 de setembre es va presentar el nou manual del Curs d’iniciació al voluntariat. La presentació va comptar amb la presència de l’Honorable Conseller de Benestar Social i Família, el Sr. Josep Lluís Cleries, i la Directora General d’Acció Cívica i Comunitària, la Sra.Violant Cervera, i a la qual van assistir els membres del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i els directors i responsables de formació de les escoles del Pla de formació del voluntariat de Catalunya (PFVC).

La presentació del manual; que ha estat elaborat per les següents escoles de formació del PFVC: Institut Pere Tarrés-Formació, Centre d’Estudis de l’Esplai, el Cae, Federació Catalana de Voluntariat Social, i Creu Roja Catalunya, conjuntament amb el Servei de Promoció de l’Associacionisme i el Voluntariat, va córrer a càrrec d’algunes de les coautores que van fer una breu exposició d’aquelles qüestions que havien tingut més pes i importància a l’hora d’elaborar el llibre.

La novetat de l’estructura, la voluntat d’assegurar la qualitat i correcció de la informació sobre tots els àmbits del voluntariat, l’adequació lèxica i conceptual a la realitat actual i la dedicació especial als temes de valors de l’acció voluntària i de treball en equip i cultura participativa van ser les qüestions més destacades, juntament amb la importància del disseny i la presentació, com a elements importants a l’hora d’aconseguir un manual pragmàtic alhora que atractiu.

En aquest mateix acte la Directora General, emplaçà les escoles de formació a trobar espais de diàleg i reflexió entorn el PFVC, i la formació del voluntariat per tal d’avançar en la millora del que calgui i en la consolidació del que ja funcioni. Per la seva banda el Conseller també va animar els assistents a seguir el debat del voluntariat i l’associacionisme, el seu passat i la projecció futura, en el futur Congrés Europeu de Voluntariat que s’iniciarà el proper mes de novembre a Barcelona.