“Ser la porta d’entrada al món del voluntariat i reunir en una formació els coneixements bàsics per fer front a la realitat i el sentit del voluntariat”. Aquest era l’objectiu que perseguia l’any 1994 la creació del Curs d’Iniciació del Voluntariat (CIV) que ara celebra els seus 30 anys.

El curs, que forma part del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (PFAVC), està dirigit a aquelles persones interessades en dedicar una part del seu temps a la tasca voluntària i que volen incorporar-se, o ja ho han fet, a una entitat sense ànim de lucre. Es tracta d’una aposta de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) per promoure el voluntariat entre la ciutadania.

Durant aquests 30 anys de recorregut fins a 27.802 alumnes han format part d’alguna de les 1.298 edicions del Curs d’Iniciació del Voluntariat, 49 d’elles en línia i sumant un total de 15.882 hores de formació. Una xifra que demostra l’èxit i la necessitat d’aquesta formació.

D’altra banda, l’opinió d’algunes de les persones que han fet el CIV confirma la utilitat d’aquesta formació tant per iniciar-se com per reciclar-se. “El millor del curs ha estat conèixer altres persones molt diferents, que busquen el mateix que jo: arremangar-se per canviar les coses”, explica la Dèlia. “Fa temps que faig voluntariat però el curs m’ha servit per conèixer els meus drets i els meus deures com a persona voluntària; potser son coses evidents… però cal aturar-s’hi i pensar-hi”, declara l’Oriol. Reflexions de dos dels alumnes que han participat al curs al llarg dels anys.

El curs es pot fer de manera presencial, però també hi ha l’opció de fer-lo en línia, una fórmula perfecta per als mesos d’estiu on tot agafa un altre ritme i hi ha més estones per a formar-se en nous àmbits. Llegeix aquí tota la informació sobre el CIV en línia i les edicions d’aquest estiu!