En el marc de celebració de l’Any Europeu del Voluntariat, el Departament de Benestar Social i Família organitza el II Congrés Europeu del Voluntariat. Es celebrarà els dies 9, 10 i 11 de novembre a Barcelona i pretén donar més visibilitat al voluntariat, oferint un espai de trobada i reflexió.

L’any 2011 ha estat declarat Any Europeu del Voluntariat i des de la Generalitat de Catalunya es vol aprofitar aquesta declaració per donar visibilitat al voluntariat i la seva incidència en la comunitat i, a la vegada facilitar mitjans per compartir experiències, coneixements, debatre, posar en comú… tot el que s’està fent, no només a Catalunya, sinó a la resta d’Europa. Una de les maneres de poder aconseguir aquest objectiu és realitzant una activitat que permeti reunir els diferents agents i sectors de voluntariat, per això es realitza el II Congrés Europeu del Voluntariat.

Per l’organització i el disseny d’aquest Congrés s’ha creat un grup de treball format per representants del Departament, les entitats del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, empreses que tenen voluntariat corporatiu i algunes persones expertes.

Per tal d’unir esforços i treballar conjuntament, aquest Congrés té una vessant pràctica en la seva jornada del dia 11 de novembre, ja que la Federació Catalana de Voluntariat Social organitza, amb la col•laboració del Departament de Benestar Social i Família, el Market Place , on justament es podran conèixer bones pràctiques de treball conjunt entre entitats i empreses.

Està prevista la creació de la web del Congrés que serà l’espai on es publicarà tota la informació i dia a dia del seu treball previ.