El nou portal de l’associacionisme i el voluntariat

A la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), treballem constantment per millorar la qualitat dels recursos i serveis que oferim a la ciutadania, les persones voluntàries, les entitats sense ànim de lucre i les administracions públiques. Per aquesta raó renovem Voluntariat.org, sota un nou domini –voluntariat.gencat.cat– que incorpora diverses novetats.

El nou lloc web s’ha redissenyat i desenvolupat per facilitar l’accés multicanal i multidispositiu, és a dir, s’hi pot accedir des de tot tipus de dispositius: ordinador de taula, telèfons intel·ligents, tauletes, etc. Amb aquest canvi el portal és més accessible i la nova organització temàtica fa més fàcil trobar allò que es cerca. Al menú de navegació hi trobaràs els continguts organitzats per:

  • Ciutadania: informació sobre com funcionen i s’organitzen l’associacionisme i el voluntariat. Aquí tens tot el que necessites si vols formar part d’una entitat sense ànim de lucre o fer voluntariat.
  • Persones voluntàries: informació sobre els teus drets i deures com a persona voluntària, les formacions que t’oferim, l’agenda d’activitats de voluntariat, i tot allò que necessites per fer la teva activitat com a voluntari o voluntària.
  • Entitats: informació sobre les formacions que t’oferim, l’agenda d’activitats, i tot allò que necessites per a la gestió i el creixement de la teva entitat.
  • Administracions: informació sobre com impulsar i dinamitzar el teixit associatiu i el voluntariat des de l’administració pública de què formes part.
  • Recursos i serveis: aquí tens tots els recursos i serveis que oferim des de la DGACC per a les entitats i les persones voluntàries de Catalunya.
  • Actualitat: les darreres notícies que afecten l’associacionisme i el voluntariat en els àmbits gestionats per la DGACC.
  • DGACC: aquí hi trobaràs els programes per a la promoció de l’associacionisme i el voluntariat que portem a terme.

Algunes de les novetats més importants del lloc web són l’agenda d’activitats per a entitats i el nou format del catàleg de cursos del Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (PFAVC).

La renovació del lloc web també incorpora noves funcionalitats, com la possibilitat de compartir els continguts a les xarxes socials, la lectura de temes relacionats i la cerca avançada de continguts.

Durant els propers mesos afegirem noves funcionalitats i eines, com un mapa de serveis per a entitats, una plataforma tecnològica per publicar i rebre propostes de voluntariat o una secció d’històries de voluntariat.

En conjunt, el nou web és un element clau en la promoció de l’associacionisme i el voluntariat, no és només una eina d’informació i actualitat de la DGACC, sinó que dóna serveis d’especial rellevància com els assessoraments i acompanyaments a entitats, els cursos de formació del PFAVC o l’agenda d’activitats per a entitats.

Dades d’usuaris únics a Voluntariat.org

Dades d'usuaris únics a Voluntariat.org