Celebració del Pla de Formació

La Generalitat de Catalunya ha celebrat l’acte institucional amb motiu del 25è aniversari del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya. L’acte, conduït per la periodista Esther Sardans i organitzat per la Direcció General d’Acció Cívica, ha suposat un reconeixement públic per tots els protagonistes del Pla.

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Cesc Iglesies, ha donat la benvinguda i ha exposat que 25 anys d’una política pública és una efemèride que cal valorar i que denota la capacitat com a país d’impulsar de manera sostinguda i col·lectiva del projecte.

Seguidament, el sub-director general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas ha explicat les dades del Pla que durant els 25 anys, ha tingut més de 70.000 alumnes i s’han impartit més de 3500 cursos en uns 200 municipis de Catalunya.

Al seu torn, la professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria Jesús Comellas ha presentat la ponència: “Voluntariat, les relacions interdependents”. Comellas ha destacat que totes les persones volen aprendre i que el saber és un procés compartit, cíclic i vital.

Posteriorment, ha tingut lloc un diàleg amb la DGACC, les entitats, docents i alumnes del Pla que han compartit la seva experiència i perspectives de futur del Pla.

Per acabar, el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls ha fet la cloenda de l’acte i ha explicat que es transformarà el Pla i els seus cursos en clau de competències sense perdre l’essència del Pla i en col·laboració amb les escoles i entitats. Finalment, tots els protagonistes del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya han rebut un guardó com a reconeixement.

Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya

L’any 1994, el Govern, en diàleg amb el sector, impulsa el Pla de formació del  voluntariat de Catalunya (PFVC). El Pla plasma el compromís amb les polítiques de foment del voluntariat, especialment amb la formació, i aposta pel coneixement com a element capital per a la transformació de les persones voluntàries i per la qualitat de la seva intervenció.

El Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya és un programa formatiu adreçat al voluntariat amb la participació d’escoles i entitats de formació amb experiència reconeguda.