PFAV

Segur que coneixeu el Pla de Formació de l’Associacionisme i el voluntariat de Catalunya, però potser no sabeu l’impacte que té sobre el sector, i sobre el territori.

Us n’expliquem les principals dades d’aquest any 2022:

Àmbits de la formació:La formació del Pla es divideix en tres grans àmbits, la d’Iniciació al Voluntariat, la formació de sectors (que respon als diversos camps d’intervenció del voluntariat) i la de gestió (que permet abordar la gestió de les entitats).

Nombre d’alumnes


El gruix d’alumnes és més en les formacions adreçades a la intervenció voluntària en relació amb els projectes, però cal destacar l’augment de persones que es formen en l’àmbit de la gestió d’entitats. En total s’han format un total de 3276 persones.

Modalitat de la formació


Cada cop més, d’ençà de la pandèmia, han augmentat les formacions que es fan en línia i les que utilitzen també plataformes telemàtiques en mode de semipresencialitat.

Pla i territori

El Pla atén la realitat associativa de Catalunya, i és present arreu. L’any 2022 el pla ha estat present en 44 localitats. En alguns casos ha estat possible en coordinació amb diferents municipis que formen part de la xarxa de Punts de voluntariat de l’àmbit local.

El Pla de manera estable i des de fa gairebé vint-i-nou anys, presenta una oferta anual de formació, que duen a terme les diferents escoles de formació reconegudes, totes elles entitats de referència en el seu sector i territori.