Aquest serà un dels tallers que tindrà lloc al matí i a la tarda a la 23a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat del proper 7 de juliol a Vic. La inscripció es pot realitzar a través d’aquest enllaç i el programa complet es pot consultar aquí.

Posem en marxa l’actitud lúdica: el joc com a eina de motivació dels equips

“Estratègia consistent a utilitzar la mecànica del joc en contextos aliens a aquest, amb l’objectiu d’incentivar un canvi de comportament de les persones o transmetre un missatge concret”. Això és el que s’entén per ludificació però, com ens pot ajudar el joc a l’hora de motivar els nostres equips? No hi ha aprenentatge sense emoció i el joc forma part del nostre ADN, és per això que és una gran eina a l’hora d’interactuar, relacionar-se, aprendre, formar-se… perquè sovint, quan ens deixem anar és quan millor connectem amb la gent que ens envolta.

En aquest taller experimentarem el poder del joc. Coneixerem els seus beneficis i veurem com el joc és un mecanisme privilegiat per a la motivació, aprenent els principals conceptes i jugant amb alguns dels recursos de ludificació més poderosos.

Continguts

  • Conceptes claus sobre ludificació i joc, posant especial èmfasi en l’actitud lúdica.
  • Framework M.A.G.I.C – Mètode Aplicat de Gamificació: Indicadors i Criteris.

Docent

Imma Marín, mestra de formació i educadora en pedagogia lúdica de vocació. He fet del JOC un compromís personal i vital que l’ha conduit a fundar al 1995 l’empresa MARINVA amb l’objectiu de contribuir a la transformació de persones i organitzacions a través del joc. Des de fa uns anys, suma al seu saber i experiència els conceptes serious games i ludificació. És també presidenta de IPA la Internacional Play Association a Espanya.