Més de 380.000 persones visiten Xarxanet.org i Voluntariat.org durant l’any 2017

A continuació trobaràs els 5 passos bàsics per començar a fer voluntariat:

1. Pensa per què vols ser voluntari o voluntària, quines entitats de voluntariat t’agraden i quines propostes de voluntariat et poden interessar més. Reflexionar és clau per decidir l’entitat i la proposta que s’adaptarà millor a tu.

Per exemple, si t’apassiona la natura, potser vulguis fer voluntariat en una entitat naturalista. Si creus en el poder de la cultura, potser vulguis ser voluntari en un ateneu.

2. Utilitza Connecta’t al voluntariat per rebre aquelles propostes de voluntariat que més et poden interessar. Connecta’t al voluntariat és un espai de trobada de les entitats de voluntariat i de les persones que volen fer voluntariat o fan voluntariat a Catalunya.

Si necessites més informació, també pots visitar el punt de voluntariat que tinguis més a la vora o contactar amb nosaltres.

3. Si no trobes cap proposta de voluntariat que t’agradi parla amb els teus amics i familiars, segurament ells et poden recomanar alguna entitat o proposta que s’adapti al teu perfil.

Participar com a voluntari o voluntària amb persones que ja coneixes pot ser una forma divertida d’iniciar-te en el voluntariat.

4. Un cop hagis trobat una proposta de voluntariat que t’interessa identifica les teves habilitats, parla’n amb l’entitat organitzadora i valoreu conjuntament si el teu perfil és adequat i quina implicació demana.

Per exemple, potser tinguis molt bones habilitats interpersonals, de manera que pots ajudar a l’entitat en l’organització de punts informatius. En canvi, si t’agrada molt escriure, busca propostes que puguin utilitzar aquesta capacitat.

5. Forma’t amb el Curs d’Iniciació al Voluntariat (CIV). La finalitat d’aquest curs és facilitar l’obtenció dels coneixements necessaris per col·laborar activament com a persona voluntària.

Ara ja saps com començar a fer voluntariat, implica’t i Connecta’t al voluntariat!