Viver de formació

El Viver de formació és un espai virtual que vol fomentar la formació en línia de les persones voluntàries de la teva entitat, eliminat les limitacions horàries i geogràfiques.

Des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), t’oferim:

  • Assessorament per transformar la formació presencial de la teva entitat a un format en línia o semipresencial.
  • Suport tècnic en la creació de recursos formatius i activitats amb la plataforma Moodle.

Moodle permet la creació i dinamització de cursos en línia. Primer, facilita organitzar els recursos formatius que posem a l’abast dels nostres alumnes en format text, per descarregar o vídeos i àudios. Segon, ens facilita la creació d’activitats de participació, amb les quals podrem avaluar el procés d’aprenentatge dels alumnes o oferir eines per l’autoavaluació. I, tercer, també facilita la gestió administrativa del curs.

Gràcies al Viver de formació crearàs i configuràs la formació del voluntariat com més t’interessi. Podràs administrar dins la plataforma els teus cursos sense dependre de ningú.

Com participar?

Pots fer la sol·licitud per participar al Viver de formació a traves del següent formulari. A banda de les dades bàsiques, també hauràs d’explicar:

  • El perfil del formador/a respecte a la formació en línia i acreditació dels seus coneixements.
  • El vincle de la formació amb els objectius de l’entitat i amb la millora de la seva intervenció i impacte.
  • Descripció de la formació que es proposa fer en línia, breu descripció de la metodologia formativa, previsió de nombre, diversitat territorial i perfil tecnològic dels voluntaris que faran la formació.
  • Plantejament de futur de la formació: recorregut a partir de la primera edició, plantejament del segon any en endavant, perspectives de creixement de formacions, etc.

Per més informació, consulta el vídeo de presentació i les bases del projecte.