El voluntariat és una manera d’implicar-te en la construcció de la societat, i de ser part activa en la seva transformació. Si decideixes ser voluntari o voluntària, els teus coneixements, capacitats, temps, compromís i esforç faran possibles molts canvis en el teu entorn.

Connecta’t al voluntariat és una plataforma tecnològica que permet trobar l’activitat de voluntariat ideal i alhora, simplifica i automatitza la cerca de nous voluntaris a les entitats sense ànim de lucre.

Al cor de la plataforma s’ha implementat una tecnologia que combina diferents paràmetres, el que permet generar millors recomanacions de voluntariat. La plataforma analitza les propostes de voluntariat i recomana aquelles que millor s’ajusten al perfil i les preferències de cada persona.

Connecta’t al voluntariat busca millorar l’impacte de la sensibilització ciutadana a la vegada que respon a alguns dels reptes i objectius acordats en el manifest final del 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat.

Qui pot utilitzar Connecta’t al voluntariat?

Connecta’t al voluntariat és un espai de trobada de les entitats de voluntariat i de les persones que volen fer voluntariat o fan voluntariat a Catalunya.

Què cal fer per trobar propostes de voluntariat?

Per trobar una proposta de voluntariat a Connecta’t al Voluntariat, només has d’omplir la barra de cerca a la pàgina principal, seguir els passos següents i fer clic a Cercar:

  • Cerca per una paraula clau (monitor, educador ambiental…).
  • Cerca per un àmbit de voluntariat (social, sanitari, esport…).
  • Cercar per un municipi.

La nostra plataforma et llistarà les propostes de voluntariat segons les preferències seleccionades. Amb la cerca avançada podràs definir millor el llistat de propostes de voluntariat.

Què cal fer per rebre propostes de voluntariat?

Per rebre propostes de voluntariat pots completar el teu registre en línia a Connecta’t al Voluntariat i estableix quines són les teves preferències de voluntariat des de la configuració a l’apartat “Modificar perfil”.

Què cal tenir en compte a l’hora de fer una proposta de voluntariat?

L’objectiu de la proposta de voluntariat no és que l’entitat pugui explicar l’activitat en si, sinó que doni a conèixer els temes i indicacions que són o que poden ser d’interès per a les persones que busquen fer voluntariat. Es tracta de fer arribar de manera clara, directa i motivadora, allò que volem fer saber als possibles interessats en la nostra proposta de voluntariat.

Com es pot fer una proposta?

Si la teva entitat s’ha registrat a Connecta’t al voluntariat, des de la teva pàgina d’usuari o des de la pàgina Les meves propostes de voluntariat, fes clic a Publicar una proposta de voluntariat. Hi has d’escollir el tipus de proposta i incloure-hi la següent informació:

  • Nom de l’activitat.
  • Data i horaris.
  • Ubicació.
  • Àmbit de la proposta.
  • Imatge o vídeo de la proposta.

Les entitats de voluntariat censades al Cens d’entitats del voluntariat de Catalunya, poden activar el seu perfil d’usuari fent una petició a través del formulari de contacte.

Quins són els criteris bàsics de publicació d’una proposta de voluntariat?

  • Que la proposta de voluntariat estigui en consonància amb el projecte de voluntariat i els objectius i la missió de l’entitat.
  • Que les tasques que han de desenvolupar les persones voluntàries estiguin clares i definides.