El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, ha convocat una nova edició dels Premis de Civisme. Aquests guardons tenen per objectiu estimular i premiar accions, treballs, innovacions, entitats i persones que, des d’àmbits professionals i franges d’edat ben diferents, tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores al seu entorn.

La convocatòria inclou el Premi Serra i Moret, el Premi Jaume Ciurana i el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació. Enguany s’incorporen també dues noves modalitats al certamen, el Premi Civisme a la Innovació i el Premi Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil.

Els treballs es poden presentar a tràmits.gencat.cat fins el 7 de novembre.

Enguany la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària ha ampliat fins a 5 les modalitats recollides al certamen:

  • 33è Premi Serra i Moret per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalana. Aquest premi, que pretén estimular la recerca i la reflexió sobre el civisme, compta amb dues modalitats: assaig i treball pedagògic. Els treballs guanyadors rebran 1.500€.
  •  29è Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil. Aquest premi vol fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l’esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l’estimació i el respecte per la natura. Poden participar els grups de joves majors de 12 anys que formin part d’una entitat sense ànim de lucre i que hagin portat a terme alguna acció cívica de mèrit en favor de les persones o de l’entorn natural, de forma voluntària i gratuïta. El primer premi de les dues modalitats està dotat amb 1.000€. 
  • 20è Premis de Civisme als Mitjans de Comunicació, que premia en els àmbits televisiu, radiofònic, premsa escrita i Internet els treballs o conjunt de produccions que hagin sobresortit pel tractament dels valors de civisme i hagin exercit un determinat impacte social. 
  • 1r Premi de Civisme a la Innovació té l’objectiu de premiar les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d’un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. El premi a la Innovació està dotat amb 2.000€. 
  • 1r Premi de Civisme a la Ciutadania i Virtut civil reconeix persones o organitzacions que destaquin per l’excel·lència de la seva tasca i trajectòria de servei al país. Aquesta modalitat compta amb un premi de 2.000€.

Podeu consultar les bases dels Premis de Civisme 2016 al web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.