Girona
10 de juliol de 2019

Delegació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (Plaça Pompeu Fabra, núm. 1, Girona)

Inscriu-t’hi!

Descarrega’t el programa

09.00 h Acreditacions

09.30 h Inauguració oficial

09.40 h Conferència inaugural

Aprenentatge de màxims i sense límits

Associació Àgora

Des de fa 40 anys, milers de persones del barri de la Verneda de Barcelona han après i contribuït solidàriament a fer realitat el somni d’una educació al llarg de la vida democràtica, plural, participativa, gratuïta, transformadora i de qualitat.

Ja fa algun temps, la comunitat científica internacional ha demostrat que totes les persones poden aprendre independentment de l’edat. Des de l’Escola de Persones Adultes de La Verneda, que el passat mes de maig va rebre la Medalla d’or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona, compartirà com des del diàleg i la posada en valor dels diferents tipus de coneixements, es pot aconseguir que l’educació al llarg de tota la vida sigui un dret bàsic per a tothom. I com les persones voluntàries, diverses, participatives i amb poder de decisió poden ser el motor per a transformar la societat del segle XXI.

10.30 h Pausa – Cafè

11.00 h Tallers simultanis

Taller 1. Vídeo amb el mòbil: comunica amb eficàcia!

El protagonisme del vídeo

Jordi Flamarich, periodista i consultor en comunicació digital

Amb un vídeo podem comunicar i explicar amb més eficàcia la feina que fem a les nostres entitats. Aconseguir-ho és molt fàcil, només ens cal el nostre mòbil. Però, com podem fer millors vídeos amb el mòbil? Quins elements cal tenir en compte per comunicar el que volem? Amb el mòbil, tot s’hi val? Aquest taller et dóna els recursos bàsics i importants a l’hora d’enregistrar els teus vídeos amb el mòbil.

Taller 2. Viu i crea el teu propi edcamp!

Coneix i fes teva la metodologia edcamp!

Rosa Sayeras i  Neus Giménez, Fundació Jaume Bofill

T’imagines un espai on aprendre entre iguals, i fer xarxa amb persones amb motivacions semblants a les teves? Vols formar part d’una comunitat de persones implicades en la transformació educativa? Vine a conèixer i fer teva la metodologia edcamp!

Taller 3. I tu, ja t’has posat les ulleres liles?

Com ens ha influenciat el masclisme a les nostres vides?

Ester Mullera, psicòloga especialitzada en violència masclista

Construïm el gènere o naixem amb el gènere integrat? Els estereotips de gènere ens han donat més llibertat o ens han privat? Una visió transversal des d’una perspectiva igualitària ens pot ajudar a incloure a totes les persones, tant dones com homes. A més a més, es tractarà els estereotips de gèneres i la seva influència i com podem integrar una perspectiva més igualitària.

Taller 4. Evoluciona! De ser un cap a ser un/a líder

La gestió dels equips i el lideratge a les organitzacions

Juan Antonio Gómez, formador i consultor d’Originn

Hi ha persones que pensen que si hi ha bona voluntat ja pots ser cap, o que tenir un càrrec ja et prepara per portar un equip. Però l’experiència ens diu que hi ha una gran diferencia entre si només coordines, si dirigeixes o si realment lideres un equip. I aquí sorgeixen preguntes: Tothom pot liderar un equip de treball? Quines aptituds, actituds i competències cal tenir? En aquest taller pràctic es tractaran aspectes claus i actuals del lideratge de les persones d’un equip.

13.30 h Pausa per dinar (dinar lliure)

15.00 h a 17:30 Es repeteixen els quatre tallers del matí simultàniament