13 de juliol (10 a 12 h)
Treball en xarxa… sí o sí!
Una oportunitat per reflexionar sobre les possibilitats del treball en xarxa en el nostre dia a dia i les seves implicacions ètiques i tècniques en les pràctiques col·laboratives. Ara, més que mai, cal encetar noves pràctiques, noves maneres de fer que, sense renunciar a la virtualitat que promouen les tecnologies, donin un nou valor a la presència i a l’estar junts. Les xarxes, de tota mena, són una oportunitat per al vincle i això ens convé més que la connexió, quan ens aïlla en la nostra bombolla.
Construir i sostenir la xarxa no és fàcil, requereix alguns principis que hem de compartir, alguns consensos que hem de generar i un pla que faci que les sinergies —que són tendents a la dispersió— creïn nous escenaris de treball compartit.
Les bretxes que s’amplien a la nostra comunitat (polítiques, digitals, de gènere i corporals) manifesten la desigualtat creixent i ens conviden a inventar fórmules de cooperació des de l’administració i les entitats.
- Docent
José Ramón Ubieto. Psicòleg clínic i professor de la UOC
Autor del llibre “El trabajo en red” i “La construcción del caso en el trabajo en red”.
- Continguts
- Idees bàsiques del treball en xarxa.
- Criteris d’intervenció.
- Aspectes ètics.
- Models organitzatius.
13 de juliol (18 a 20 h)
Lideratge transformador, què vol dir?
El futur de les nostres associacions després de la COVID-19 estarà relacionada amb la digitalització dels nostres equips per l’agilitat i la capacitat d’innovació que ofereixen. El repte dels responsables de les associacions és reinventar les formes amb què treballen, donar més importància als aspectes softs com la comunicació, la col·laboració o el desenvolupament del talent mitjançant el fet de compartir el coneixement i l’aprenentatge organitzatiu. Però també ha de promoure la capacitat d’adaptació, la creativitat i la innovació en relació amb el que està passant en el nostre entorn.
Això exigeix una mirada profunda al fet com dirigim els nostres equips, al lideratge transformador, amb un paper més exigent del líder, a una nova organització dinàmica que aprèn més ràpid, col·labora més i és més adaptable. Una manera de treballar en què les característiques de servei, socials i emocionals cobren més importància.
- Docent
Virginio Gallardo. Director d’Humannova
És soci director d’Humannova, empresa especialitzada en Transformació Organitzativa i Gestió de la Innovació a través de les persones. Va ser director de recursos humans d’AGBAR, director general a Konsac Human Capital i Gerent-Consultor a Hay Group i Accenture. Ha escrit diferents llibres sobre aquest tema com “Lideratge transformador” i “Lideratge i innovació 2.0”. Psicòleg social, MBA per ESADE.
- Continguts
- Entorn i pandèmia: complexitat i digitalització.
- Impacte en les organitzacions.
- El gran problema: la paràlisi digital i la innovació.
- El lideratge distribuït i la importància dels microequips.
- Com podem assegurar l’agilitat i la innovació.
- Com podem assegurar la col·laboració, les noves habilitats i aprenentatge col·lectiu.
- Cap a una nova organització dinàmica.
- El component més humà del nou lideratge.
14 de juliol (10 a 12 h)
Què és el brànding? Construïm la marca de l’entitat
Tenim clar quines són les característiques diferencials de la nostra entitat? Com ens identifica la societat? Projectem sempre els valors que volem fer arribar a l’entorn? Ens coneix el públic que més ens interessa i per a qui treballem? Quines eines tenim per arribar a transmetre la nostra marca?
En aquest espai ens preguntarem i reflexionarem sobre tot això i més, i aportarem els aspectes clau per construir una identitat de marca, transmetre-la i posicionar-la a la societat. Som organitzacions úniques, mostrem-ho al món!
- Docent
Anna Rosell. Psicòloga
Professional especialitzada en l’àmbit de les organitzacions socials i educatives. Té una sòlida experiència en el desenvolupament professional i personal de les persones, i les seves competències transversals més sol·licitades pel món laboral i la societat actual. Com a consultora desenvolupa les seves tasques professionals en el món universitari, l’administració pública i en les entitats del tercer sector.
- Continguts
- Conceptes bàsics: què és el brànding? I la marca? I la identitat de l’entitat? Per què ens serveix treballar el brànding i la marca d’entitat?
- Elements que integren el brànding.
- Creant la nostra estratègia de marca. Fent una mirada al nostre entorn de 360˚.
- Eines al nostre abast per crear i difondre la nostra marca.
- El Manual d’identitat corporativa.
- Petita reflexió sobre els tipus de brànding: employer brànding, brànding social, brànding emocional, etc.
14 de juliol (18 a 20 h)
El poder de l’autoconeixement, el camí cap a l’autoacceptació
En què consisteix el procés d’autoconeixement? Quan parlem d’autoacceptació, què volem dir? Qui soc jo? Són preguntes que segurament ens hem fet moltes vegades. Però moltes vegades la resposta no és fàcil i implica dur a terme un viatge cap al nostre interior que sovint ens pot causar vertigen.
Entendre en què consisteixen aquests processos com a eines essencials per enfortir l’autoestima, i facilitar pautes i estratègies que l’afavoreixen, seran el motiu de reflexió i debat d’aquest taller.
- Docent
Mònica Timón. Psicòloga clínica.
Doctora en Psicologia clínica i Màster en Teràpia de Conducta. El seu interès per la ment i la comprensió del comportament humà va fer que la seva formació es dirigís a la psicologia, especialitzant-se en gestió emocional, teràpia cognitiva i teràpia de parella. A més, és presidenta de l’Associació Pandora: Recursos dona, que des de l’any 2005 treballa projectes dirigits a l’apoderament de les dones i projecte de sensibilització envers la igualtat de gènere, la diversitat d’identitats de gènere i sexuals i la prevenció de les violències masclistes.
Tant com psicòloga clínica com des de l’activisme social sempre l’han interessat els processos de canvi, i ha focalitzat molta de la seva intervenció a facilitar aquests processos a través de l’apoderament per mitjà de l’autoestima, l’autoacceptació i la gestió emocional.
- Continguts
- Autoestima i autoconcepte.
- Què són?
- Quina és la seva importància en els diferents àmbits on ens desenvolupem?
- Com podem enfortir l’autoestima.
- Elements clau per millorar l’autoestima:
- Autoconeixement personal. Valoració i reforç de qualitats i capacitats.
- Coneixement, acceptació i transformació de debilitats.
- La importància dels pensaments positius.
- Aprenent a estimar-nos. Expressar i viure els nostres sentiments. L’autoempatia.
- Elements clau per millorar l’autoestima:
- Autoestima i autoconcepte.
15 de juliol (10 a 12 h)
Tots connectats pel mòbil! Però per WhatsApp o per Telegram?
WhatsApp i Telegram són dues eines de missatgeria instantània que ens poden facilitar molt la comunicació tant interna com externa. Però quina és millor? En aquest curs descobrirem per a què serveix cadascuna, què ens ofereixen, i per tant, quina és la millor per a cada cas particular.
- Docent
Sílvia Llombart. Consultora i formadora en comunicació digital
Periodista especialitzada en Internet des de 1997. Actualment es dedica a la consultoria i assessoria en noves tecnologies i comunicació, així com a la docència de comunicació digital. Imparteix formació en comunicació digital a Barcelona Activa, El Cibernàrium, Col·legi de Periodistes, Col·legi de Bibliotecaris, Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC de la Generalitat de Catalunya, Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, així com a diversos mitjans de comunicació i diferents empreses, institucions i universitats, com la UPF, on ha estat docent durant 15 anys de periodisme digital. Paral·lelament, duu a terme tasques de consultoria i assessoria en comunicació digital per a empreses i administracions.
- Continguts
- Diferències entre WhatsApp i Telegram.
- Les llistes de difusió de WhatsApp. Què són i com es creen.
- Els canals de Telegram. Què són i com es creen.
- I en el meu cas, què és millor?
15 de juliol (18 a 20 h)
Mindfulness: atenció plena, cap a un mateix
El mindfulness és una filosofia de vida que ens permet aconseguir un coneixement més profund de nosaltres mateixos i tenir més consciència corporal, emocional i mental. Es basa en “l’aquí i ara” i en reforçar la capacitat de viure en el present focalitzant la nostra atenció en objectes, emocions o sentits. En aquest taller aprendràs les bases del mindfulness, els orígens i com el pots aplicar en el teu dia a dia.
- Docent
Albert Díaz. Psicòleg i formador
Psicòleg, psicoterapeuta i formador en eines de gestió emocional i autoconeixement. Especialitzat en la vessant humanista i sistèmica, compagina les formacions grupals amb retirs d’autoconeixement. Més de deu anys d’experiència com a terapeuta en sessions individuals i de parella.
- Continguts
Treballarem els orígens, els principis bàsics i l’autoconeixement mitjançant exercicis pràctics.