Cartell Escola d'Estiu del Voluntariat

Els dies 28, 29 i 30 de juliol tindrà lloc l’Escola d’Estiu del Voluntariat en línia amb sis tallers formatius que s’emmarcaran en aquests tres eixos temàtics:

  • Canviar la manera de treballar. Canviar la manera de fer.

La crisi sanitària ha impactat de ple en la nostra vida quotidiana: la feina, la família, les relacions socials, el lleure, l’accés a la cultura… També, òbviament, l’acció del voluntariat. Els tallers d’aquest eix plantejaran propostes de coneixement per adaptar-nos a la situació actual i a les seves conseqüències per mantenir la vida de l’entitat  des de la distància i per tractar de repensar les accions, programes i projectes de l’entitat en el moment postcovid.

  • Som el que comuniquem.

Cada cop és més evident que cal dotar-se de canals de comunicació eficients amb la base social i amb la ciutadania. Ho ha estat sempre i ho serà encara més ara per encarar una tardor amb una crisi social i amb una ciutadania preocupada i ocupada per les incerteses del moment. Com fem per arribar a la ciutadania i engrescar-los en la tasca voluntària? I com ho fem per adaptar-nos als nous canals i als nous codis?

  • Cuidem-nos i cuidem els altres.

Estem vivint una situació única que ha fet que canviem la nostra vida on hi és present la incertesa, el canvi d’hàbits, la pèrdua, la soledat… Cal que ens cuidem i que puguem cuidar les persones que atenem. Per això, necessitem dotar-nos d’eines per guanyar seguretat, per tenir cura de les nostres emocions, per conèixer-nos millor i per aprendre com cal actuar a partir d’ara.

Pròximament, s’anunciarà el programa amb la informació dels tallers i com inscriure’s a la 21a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat en línia.

L’Escola d’estiu del voluntariat és un projecte de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) que ofereix activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.