6a Trobada escoles del Pla

Les escoles del Pla i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) s’han reunit per fer balanç de l’any passat i planificar el 2021 en la 6a trobada d’escoles.

El sub-director general de Cooperació Social i Voluntariat; Marc Viñas, la cap del Servei de Promoció de l’Associacionisme i el Voluntariat; Eva Ribera, i la responsable del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (PFAVC), Araceli Crespo, han donat la benvinguda a les 17 escoles que han participat en la trobada en línia. 

ICQP i Aula virtual

Per la seva part, la DGACC ha començat agraint a les escoles el seu paper actiu i compromès en un 2020 tant excepcional. Seguidament, ha exposat els avenços de l’acord amb l’Institut Català de les Qualificacions Professionals per impulsar el reconeixement competencial de les persones voluntàries i ha destacat el paper cabdal de les escoles en aquest projecte, agraint-ne un cop més la seva feina, en un any complex de gestionar.

Quant a la planificació d’aquest any, la DGACC ha explicat les actuacions que es duran a terme per a la simplificació de la tramitació electrònica i el desenvolupament de l’Aula virtual que pretén convertir-se en un espai de creixement i consolidació d’una oferta formativa virtual del PFAVC robusta.

Escoles del Pla

Al seu torn, les escoles han exposat les seves inquietuds en relació amb la formació per aquest 2021, essent la més expressada que la formació virtual no acaba d’engrescar ni encaixar amb totes les persones voluntàries i que cal treballar en models híbrids de formació en línia que permetin aquest acostament a la realitat i necessitats dels alumnes i dels equips docents.

Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya

El PFAVC és una proposta formativa adreçada al voluntariat de qualsevol àmbit d’intervenció que impulsa i reconeix el Govern i compta amb la participació d’escoles de formació d’experiència reconeguda que n’imparteixen la formació.