Èxit de participació a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio 2017 ha mobilitzat el conjunt de la societat catalana i ha assolit l’impressionant resultat de 7.215.676 euros, una xifra provisional que es veurà incrementada fins al 31 de març del 2018, quan es tancarà definitivament el termini de recepció de donatius.

Des de la DGACC ens hem encarregat de fer el registre, organització i formació del voluntariat, portar la coordinació de les persones voluntàries el dia de La Marató i col·laborar en la campanya de sensibilització i mobilització ciutadana prèvia a La Marató de TV3.

Durant les 15 hores de durada del programa, les persones voluntàries han fet possible la rebuda dels milers de donatius i el funcionament de les 4 seus telefòniques de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Aquestes són les principals tasques que han realitzat les persones voluntàries:

  • Atenció telefònica (respondre al telèfon de captació de donatius).
  • Cap de taula (recollir les butlletes i aclarir dubtes a les persones que atenen les trucades).
  • Separadors (revisar les butlletes).
  • Atenció als convidats (atenció a convidats i voluntaris).
  • Servei d’ordre (ajudar a fer els moviments de voluntaris dins de les seus).
  • Servei d’àpats (preparar les taules amb les estovalles i el menjar).
  • Servei de Guardaroba (recollir, guardar i tenir cura de les pertinences que lliurin les persones voluntàries).
  • Runners (completar el circuit de les butlletes i la logística).

Novetats de l’edició 2017 de La Marató de TV3

En aquesta edició la DGACC ha posat en marxa un nou sistema d’inscripció de persones voluntàries a La Marató de TV3. Aquest nou sistema ha funcionat amb una preinscripció prèvia, un total de 3.836 persones s’han preinscrit, per participar en un sorteig de les places disponibles.

Conseqüència d’aquest canvi de sistema la DGACC ha estrenat una versió renovada de la Web del Voluntariat per La Marató de TV3, amb un nou disseny que facilitava la lectura, agilitzava la navegació i millorava la presentació dels continguts. També s’ha renovat el disseny de la formació en línia, sistema formatiu que han escollit 1.420 persones voluntàries.