Escola d'estiu del voluntariat. (Credit: Hondo Studio)

L’Escola d’estiu del voluntariat va celebrar el passat 4 de juliol a Sabadell les seves 25 edicions, i ho va fer en gran. Unes setanta persones voluntàries de diferents entitats i d’arreu de Catalunya van participar de forma activa i entusiasta en els tres tallers formatius, aquest cop en una jornada compactada de tot un matí.

“La tasca de les entitats i el compromís personal dels voluntaris i voluntàries suposen una contribució de cara al bé comú i per al manteniment de la cohesió social. El voluntariat no és un més a més, és el batec essencial de la societat civil”, d’aquesta manera, Xavier Godàs, director general d’Acció cívica i comunitària donava la benvinguda a tots els assistents a la jornada.

També va posar l’èmfasi en la part més humana del voluntariat, que es tractaria posteriorment en dos dels tres tallers programats per a la jornada. “El voluntariat implica una relació humana de tu a tu, té a veure amb el que sentim, el que necessitem: té una expressió emocional i se n’ha de parlar”, afirmava Xavier Godàs.

Tres tallers i màgia!

L’Escola d’estiu d’enguany, que va començar a les 9h i va acabar a les 15h, estava composta de tres tallers simultanis que es van repetir dos cops durant el matí.

Juan Antonio Gómez va ser l’encarregat d’impartir el taller sobre intel·ligència artificial i els usos i reptes que presenta per a les entitats socials. Carme Pujol, coach, va impartir el taller sobre autolideratge i gestió emocional creant un espai per a la reflexió i l’autoconeixement i, finalment, Constanza Echevarría va ser l’encarregada de liderar el taller sobre comunicació no violenta per tal d’abordar problemes i conflictes des d’una perspectiva més respectuosa.

Tots tres tallers van gaudir d’una participació molt activa i curiosa per part de les persones voluntàries, que van assegurar que formacions com aquestes els permeten posar en comú dubtes i aprofundir en àmbits que els hi poden ser d’utilitat en la seva tasca diària de voluntariat.

I per a celebrar els 25 anys d’una manera especial, el mag Pau Segalés va animar la pausa del cafè amb diversos jocs i trucs de màgia que van deixar tots els participants embadalits.

L’Escola d’Estiu del Voluntariat

L’Escola d’Estiu del Voluntariat és un espai on s’ofereixen activitats formatives de qualitat per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats i ofereix l’oportunitat de participar en un espai formatiu únic a Catalunya i fomentar l’intercanvi d’experiències entre les persones voluntàries i les entitats.