Els dies 1 i 2 d’octubre van tenir lloc les Jornades de Voluntariat a la Casa del Mar de Barcelona.  Les Jornades es van inaugurar pel Conseller Jordi Ausàs

Durant les Jornades es van presentar diversos temes, però el que va centrar la màxima atenció va ser el projecte de creació de la futura Agència Catalana del Voluntariat. El document de creació de l’Agència és el fruit d’un treball dut a terme entre algunes de les entitats que formaven part de les entitats recentment desaparegudes: Comissió Rectora del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat i el Consell del Voluntariat, com també lai Direcció General d’Acció Comunitària.

Seguint el procés participatiu iniciat amb aquest grup d’entitats, s’ha volgut presentar el projecte a tot el sector i altres agents implicats, per tal de poder recollir, també, les seves aportacions.

El mateix divendres també es va presentar el nou Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat, que deroga la Comissió Rectora del PNAV i el Consell del Voluntariat, i els membres que l’integren.

El dissabte al matí es van presentar les aportacions finals sobre l’Agència.

Properament es podrà consultar el document final i el conjunt d’aportacions fetes en relació amb aquest tema.

El mateix dissabte al matí es va presentar als assistents la proposta d’organització del Congrés Europeu del Voluntariat a Catalunya per l’any 2011. En aquest sentit, i per tal de fomentar la participació del sector, s’ha habilitat un correu electrònic on es podran enviar les propostes en relació amb el Congrés Europeu. Si hi voleu participar, ho podeu fer enviant un correu electrònic a congreseuropeu@correu.voluntariat.org

La Jornada va finalitzar amb la presentació del llibre de Bones Pràctiques en actuacions cíviques, comunitàries i de voluntariat, que recull un exemple de bones pràctiques per part d’algunes entitats en relació amb els tres eixos del Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat: les persones, les entitats i la societat.