La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) organitza unes sessions formatives d’alfabetització digital adreçada a les entitats veïnals. Aquesta formació pretén fomentar i desenvolupar l’autonomia de les entitats en l’ús de les tecnologies d’informació i comunicació.

Dates, continguts i inscripcions

La formació comptarà amb dues sessions en línia que tindran lloc els dies 5 i 7 d’octubre des de les 17:00 h fins a les 19:30 h. Colectic impartirà les sessions amb els següents continguts:

  1. Internet i navegació bàsica
  2. La seguretat a Internet. La protecció de les dades
  3. Identificació digital:
    1. Certificat digital acreditatiu de la identitat personal
    2. Certificat digital acreditatiu de la representació d’una entitat jurídica
  4. Signatura digital
  5. Tramesa de la documentació

Cal fer la inscripció mitjançant aquest formulari. Les places són limitades i només es pot inscriure un representant per entitat. Les persones confirmades rebran un correu electrònic amb tota la informació.

Escletxa digital i polítiques públiques

D’una banda, les sessions formatives es posen en marxa per lluitar contra l’escletxa digital i social de la ciutadania i, especialment, de la ciutadania que participa des de l’associacionisme i el voluntariat. L’impuls a la formació i la capacitació de les persones vinculades a les entitats per fer front a un entorn digitalitzat va ser expressada i prioritzada com una de les polítiques públiques en el marc de la 1a Trobada de l’Associacionisme i el Voluntariat i està prevista en el Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat Horitzó 2021.

D’altra banda, les sessions formatives tenen com objecte l’alfabetització digital entre les entitats veïnals del país per millorar la seva gestió interna.