Laia Mateu formadora a l'Escola d'Estiu del Voluntariat

L’Escola d’Estiu del Voluntariat és un espai on s’ofereixen activitats formatives de qualitat per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

L’Escola ofereix l’oportunitat de participar en un espai formatiu únic a Catalunya i fomentar l’intercanvi d’experiències entre les persones voluntàries i les entitats. En un sol dia es programen totes les formacions amb una sessió inaugural i quatre tallers diferents.

Sessió inaugural: Aprenentatge de màxims i sense límits, a càrrec de l’Associació Àgora

Des de fa 40 anys, milers de persones del barri de la Verneda de Barcelona han après i contribuït solidàriament a fer realitat el somni d’una educació al llarg de la vida democràtica, plural, participativa, gratuïta, transformadora i de qualitat.

L’Escola de Persones Adultes de La Verneda compartirà com des del diàleg i la posada en valor dels diferents tipus de coneixements es pot aconseguir que l’educació al llarg de tota la vida sigui un dret bàsic per a tothom. I com les persones voluntàries, diverses, participatives i amb poder de decisió poden ser el motor per a transformar la societat del segle XXI.

Taller 1: Vídeo amb el mòbil: comunica amb eficàcia!

Amb un vídeo podem comunicar i explicar amb més eficàcia la feina que fem a les nostres entitats. Aconseguir-ho és molt fàcil, només ens cal el nostre mòbil. Però, com podem fer millors vídeos amb el mòbil? Quins elements cal tenir en compte per comunicar el que volem? Amb el mòbil, tot s’hi val? Aquest taller et dóna els recursos bàsics i importants a l’hora d’enregistrar els teus vídeos amb el mòbil.

Docent: Jordi Flamarich, periodista i consultor en comunicació digital

Taller 2: Viu i crea el teu propi edcamp!

T’imagines un espai on aprendre entre iguals, i fer xarxa amb persones amb motivacions semblants a les teves? Vols formar part d’una comunitat de persones implicades en la transformació educativa? Vine a conèixer i fer teva la metodologia edcamp!

Docents: Rosa Sayeras i Neus Giménez, Fundació Jaume Bofill

Taller 3: I tu, ja t’has posat les ulleres liles?

Construïm el gènere o naixem amb el gènere integrat? Els estereotips de gènere ens han donat més llibertat o ens han privat? Una visió transversal des d’una perspectiva igualitària ens pot ajudar a incloure a totes les persones, tant dones com homes. A més a més, es tractarà els estereotips de gèneres i la seva influència i com podem integrar una perspectiva més igualitària.

Docent: Ester Mullera, psicòloga especialitzada en violència masclista

Taller 4: Evoluciona! De ser un cap a ser un/a líder

Hi ha persones que pensen que si hi ha bona voluntat, ja pots ser cap o que tenir un càrrec ja et prepara per portar un equip. Però l’experiència ens diu que hi ha una gran diferencia entre si només coordines, si dirigeixes o si realment lideres un equip. I aquí sorgeixen preguntes: Tothom pot liderar un equip de treball? Quines aptituds, actituds i competències cal tenir? En aquest taller pràctic es tractaran aspectes claus i actuals del lideratge de les persones d’un equip.

Docent: Juan Antonio Gómez, formador i consultor d’Originn