Meri López, voluntària al Cor Jove de Sentmenat

Soc la Meri i tinc 39 anys. Estic al Cor Jove de Sentmenat des de fa aproximadament dos o tres anys.

Quines aficions tens?
Bàsicament m’agrada molt cuidar de la meva família; la música m’apassiona. Cantar és una forma de viure i, bueno…, passar moltes estones amb gent que m’estimo i bàsicament intentar gaudir de la vida.

De què treballes?
Jo soc mare, cuido dels meus fills i faig treballs puntuals. Llavors em van cridant de llocs, faig de regidora, faig coses relacionades amb la literatura, coses relacionades amb llibres. I la meva faceta artística és el cant. Llavors he fet bastantes coses i ara estic aquí cantant amb aquest cor.

Per què volies ser voluntària?
Vaig decidir ser voluntària perquè m’agrada molt el projecte en què estem ficats. Cantar en aquesta coral, en aquest cor jove i en aquesta entitat, és una cosa que m’apassiona i que m’ha portat moltes coses positives a la meva vida. Llavors és un amor molt ferm a voler que les coses tirin endavant. I amb els recursos que tenim fa falta que jo o altres dels meus companys fem coses voluntàriament per poder-ho tirar endavant.
Gaudeixo del que faig. Puc fer les coses com hem establert. I és una manera de tirar endavant aquest projecte i fer-ho de la manera que vols.
Per mi ser voluntària és gaudir. Gaudir de la feina que fem, del treball grupal, i és una manera de poder-ho tirar endavant. En molts aspectes has d’anar com picant pedra, doncs és una manera de tirar del carro i que aquestes coses es puguin anar fent.

Com vas conèixer la teva entitat?
Doncs vaig conèixer l’entitat curiosament per una mestra que hi ha a l’escola on porto els meus fills. Llavors aquesta mestra em va demanar una col·laboració amb ella perquè la directora es jubilava. I jo com que m’apunto a tot, doncs, no vaig dubtar-hi. I a partir d’això, em va proposar de venir a cantar en aquesta coral.

Quina és la tasca que fas a l’entitat?
Principalment canto. I a mida que s’acosten els concerts o quan tenim algun espectacle, doncs intento ajudar molt en tota la part de producció de l’espectacle. Llavors coordinem… Nosaltres com a cor som bastant assemblearis i tot es decideix entre tots.

Què t’ha aportat el voluntariat?
A mi m’ha aportat la passió que tinc pel projecte que estem fent. M’ha omplert tant, que és una necessitat que tinc que tiri endavant.

Què creus que has aportat a l’entitat?
He aportat molta alegria. No t’ho sé dir, la veritat. Potser una miqueta d’experiència és el que jo he aportat. Una mica d’experiència en les coses tècniques, en temes de so…

Un moment especial?
Moments bonics, hi ha a totes hores. Això és un projecte i un grup fantàstic on…, som tanta gent, que cada dia t’emportes un trosset d’alguna cosa.

Hi ha hagut algun moment complicat?
Quan les coses no surten com realment les tens planejades. Però, bueno, tot això també fa que t’apassionis més. Vull dir que aprenguis coses que…, és com un autoaprenentatge. Moments dolents no sé si te’n sabria dir algun. Tot el que es viu aquí dins és una cosa fantàstica. Sembla mentida, però és que és així.

Com animaries una persona que no ha fet mai de voluntària?
Jo crec que, bàsicament, has de creure en el que tens entre mans i voler que això tiri el més lluny possible. Vull dir, has de tenir com aquesta passió, i llavors és una cosa que ve sola, que no te l’has ni de rumiar. Dir-li a algú que faci voluntariat és amor propi.

Connecta’t al voluntariat, l’acció que torna!