
Vic va ser el passat 7 de juliol testimoni de la 23a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat, una edició que recuperava el format presencial després de dos anys en línia a causa de la pandèmia i que va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones.
“No tot es pot fer de manera telemàtica, el contacte personal a les entitats de voluntariat també es bàsic, per saber com estan les persones i poder arribar als col·lectius més desafavorits i vulnerables: hem d’aprendre a compatibilitzar les dues maneres de treballar”, va remarcar Violant Cervera, consellera de Drets Socials, que va donar la benvinguda a l’Escola.
Participació i motivació a les entitats
Anna Oró, directora de gestió de persones i equips del Casal dels Infants, va obrir la jornada amb la conferència “Evolució i reptes de la participació a les entitats post pandèmia”, on va compartir amb els assistents l’experiència de l’entitat durant aquests mesos i com aquesta ha influït en la participació de les persones i voluntaris/es. Oró va destacar que “la proximitat, el vincle i les relacions personals són la clau de l’èxit en la participació voluntària”.
Durant el matí van tenir lloc tres tallers simultanis que es repetirien a la tarda. Un sobre edició de vídeos amb el mòbil per a les xarxes socials, a càrrec de Jordi Flamarich, un altre sobre metodologia Agile a les entitats, liderat per Juan Antonio Gómez i un tercer sobre el poder del joc i l’actitud lúdica, per Imma Marín. Tots tres van tenir molt bona rebuda i acollida per part dels assistents.
L’Escola d’Estiu del Voluntariat
L’Escola d’Estiu del Voluntariat és un espai on s’ofereixen activitats formatives de qualitat per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats i ofereix l’oportunitat de participar en un espai formatiu únic a Catalunya i fomentar l’intercanvi d’experiències entre les persones voluntàries i les entitats.



