
La gestió del coneixement requereix de mètodes, pràctiques i tecnologies que el facilitin i el converteixin en un gran actiu en les organitzacions que aprenen i s’adapten a la realitat canviant.
El V Congrès Internacional EDO ha estat una oportunitat per explicar el Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat (PFAVC), una proposta formativa adreçada a l’associacionisme i el voluntariat de qualsevol àmbit d’intervenció i als seus dirigents. Durant l’any 2017 més de 2.300 persones s’han format al PFAVC.
Araceli Crespo, tècnica de la DGACC, ha participat com a ponent al simposi “Gestió del coneixement com a instrument de millora organitzativa i d’aprenentatge”. En el transcurs de la seva intervenció ha explicat com funciona el PFAVC i com gràcies a la participació d’escoles i entitats de formació d’experiència reconeguda el Pla és un model d’èxit. A la taula també hi han intervingut Susana Ramírez Fernández i Eva Gea Santiago, de l’Escola Administració Pública de Catalunya; Pilar Saura Agel, de Badalona Serveis Assistencials; Begonya Folch Martínez, del Consorci d’Educació de Barcelona; i Àlex Hinojo Sánchez, de l’Amical Wikimedia.
Comité organitzador del V Congrés Internacional EDO
Joaquín Gairín Sallán és el coordinador del Congrés, i alhora compta amb el suport de diferents membres del Grup EDO, com Aleix Barrera Corominas, Anna Díaz Vicario i Cecília Inés Suárez. També formen part del comitè organitzador dos professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Patricia Olmos Rueda i Marta Navarro Casanovas; dos representants de la Universitat de Lleida (UdL), Oscar Flores Alarcia i Blanca Patricia Silvia García; Josep Maria Nin Lumbiarres de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; i Mireia Ochoa Mallofré del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.