L’acte de celebració del 20è aniversari, que va tenir lloc el 23 de novembre, a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, va comptar amb la participació de diversos agents implicats en el projecte i les entitats del tercer sector de Catalunya.

Xarxanet.org, el portal de referència del teixit associatiu català, va néixer l’any 2003 amb l’objectiu de ser un punt de trobada de tots els sectors associatius. Dues dècades després, amb el suport de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, bufen les espelmes acompanyats de totes les persones i entitats que han format i formen part del projecte.

Un repàs a la trajectòria del portal

L’acte de celebració es va iniciar amb la benvinguda institucional a càrrec del conseller del Departament de Drets Socials, Carles Campuzano, qui va posar en valor el sector social, “el teixit associatiu del país és capital social que cal enfortir. Xarxanet ofereix aquest reforç en la comunicació, un àmbit clau per a les entitats”.

La primera part de l’acte, es va fer un repàs als 20 anys de Xarxanet, des dels seus orígens (impulsat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya) i fins a l’actualitat, primer a través d’una peça audiovisual, i a continuació amb una taula de ponències i debat amb diferents persones que han estat o estan implicades en el projecte.

La segona meitat de l’acte, es va oferir un altaveu a les entitats sense ànim de lucre que coneixen i aprofiten els recursos del portal diàriament, però no formen part de l’equip que el gestiona. Aquestes entitats van compartir diverses històries sorgides de l’ús al qual li han donat al portal.

El punt final va arribar quan es van bufar les espelmes de forma comuna entre l’equip de Xarxanet. A més a més, els assistents van poder gaudir de dues actuacions artístiques de dues entitats del tercer sector català: l’Associació Carabutsí i Pallassos Sense Fronteres.

Podeu obtenir més informació en el següent enllaç.