La Marató de TV3

És un esdeveniment solidari de primera magnitud a Catalunya, en el qual, sota la coordinació de la Fundació La Marató de TV3, actuen múltiples agents socials (empreses, administracions, entitats, etc.) per a l’acompliment de la finalitat anual a la qual està va destinada.

La feina de la Fundació La Marató de TV3, rep un important suport de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, que s’encarrega de les tasques de :

  • Captació, organització i formació prèvies del voluntariat participant, així com de la coordinació d’aquest col·lectiu el mateix dia de La Marató.
  • Col·laboració en la campanya de sensibilització i mobilització ciutadana que es du a terme en els mesos previs a La Marató de TV3.

En el tema de la sensibilització ciutadana, la col·laboració de la DGACC es concreta en:

  • La difusió del tema de La Marató de TV3 als centres d’ensenyament secundari públics i concertats de Catalunya (al voltant de 2.000 xerrades), coordinades per la Fundació La Marató de TV3 amb el suport logístic de les oficines del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies,  i els equipaments cívics del territori.
  • “Pinta La Marató de TV3”: concurs de murals sobre La Marató de TV3 adreçat als centres d’ensenyament secundari. La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària participa com a membre del jurat, i posteriorment gestiona i es fa càrrec de l’atorgament del premi al grup classe guanyador, que consisteix en un cap de setmana en un alberg de la xarxa d’albergs de Catalunya.

Hi ha més de 2.000 voluntaris a tot Catalunya que fan possible atendre les trucades telefòniques i la resta de tasques que calen fer per al bon funcionament de les seus (servei d’ordre, canvis de sala, servei d’àpats, servei de guarda-roba, atenció als convidats, separadors, runners, etc.).

Al voltant de 40 treballadors de la DGACC fan possible la coordinació de les diferents tasques a les diverses seus.

Totes les edicions compten amb la col·laboració especial de les entitats de voluntariat de la Creu Roja Catalunya (que donen suport a totes les seus), i Voluntaris 2000, que donen suport a la seu de Barcelona. També des de l’any 2007, totes les seus disposen de voluntariat de la Fundació Bancària “la Caixa” (voluntariat corporatiu) que, en el cas de Barcelona, s’incorpora com a grup principal al servei de telèfon i ordinador.

També hi participen voluntaris corporatius d’empreses col·laboradores de La Marató de TV3 (Price Whaterhousecoopers, Movistar, etc.) i de la Generalitat de Catalunya a través del programa de voluntariat corporatiu.