El gerent de la fundació fent la presentacióo de l'escola

La trobada va comptar amb la presència de gran part de les escoles que pertanyen al Pla, les tècniques de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) referents del Pla i en Marc Viñas Artola, Subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat. La presentació de l’escola acollidora de la trobada va anar a càrrec d’Òscar Costa, gerent de la fundació.

Més enllà de les informacions relacionades amb els diversos projectes que s’aborden en relació al Pla (transformació digital, Aula virtual, formació dels equips, competències, finançament, etc) i que van tractar Araceli Crespo i Marc Viñas, la trobada va servir, com altres vegades, per compartir i socialitzar els dubtes i els reptes que entomen les escoles en la seva tasca amb el sector, amb la seva pròpia dinàmica i amb els i les docents amb qui treballen.

2024: 30 anys del Pla de formació.
La trobada va tenir també un espai lúdic en grups per a poder prendre consciència i re-conèixer el PFAVC, amb la resolució d’un Kahoot conduit per la Irene Galofré de l’equip de la DGACC, i una segona part de treball en grups per poder fer propostes de cara a la celebració dels 30 anys del Pla.

La celebració dels 30 anys del Pla es preveu de juny a desembre del 2024 i vol posar sobretot el focus en les escoles de formació i els i les docents, les persones voluntàries que es formen, i les entitats.
Un cop mes, les propostes fetes i recollides posen de manifest que per a fer extensiu aquest aniversari, cal prioritzar la comunicació i difusió del PFAVC i augmentar i diversificar els canals que poden acostar el pla a les persones voluntàries, sobretot les joves.

El Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya
El Pla de Formació, vol potenciar les habilitats i les competències de les persones voluntàries, i associades gràcies a una formació de qualitat, sorgida de l’experiència i la pertinença de les escoles al propi sector associatiu. Aquesta formació, reconeguda per la Direcció General d’Acció Cívica i comunitària reforça l’acció voluntària per tal que esdevingui positiva, tant per a les persones voluntàries com per l’impacte de les seves accions i els projectes de les entitats.

En aquest vídeo podreu conèixer més informació del PFAVC.