Aquest serà un dels tallers que tindrà lloc al matí i a la tarda a la 23a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat del proper 7 de juliol a Vic. La inscripció es pot realitzar a través d’aquest enllaç i el programa complet es pot consultar aquí.

L’agilitat tècnica i organitzativa en la gestió de projectes i del voluntariat en temps d’incertesa i volatilitat

L’AGILITAT: fa 22 anys un conjunt de persones van dissenyar i desenvolupar una sèrie d’eines, pràctiques i entorns de treball específicament pensats per donar resposta a situacions complexes, volàtils, ambigües i d’incertesa. Ho van fer amb un manifest basat en valors i principis de treball 100% compatibles amb la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre i projectes on participen voluntaris/es.

El taller oferirà diverses eines i estratègies aplicables a les tasques que es duen a terme a l’entitat. L’objectiu és garantir una bona adaptació a contextos canviants i variables i una participació eficaç en el conjunt de l’equip.

Continguts

  • Què es l’agilitat? Principis i valors. 
  • Eina 1: MoSCoW. La priorització de tasques.
  • Eina 2: La gestió i creació de equips autogestionats. Aplicació al voluntariat.
  • Eina 3: Persones motivades. Cartes de motivació per la gestió de persones.
  • Eina 4: Cerimònies de Retrospectiva als equips de treball a les ONL. 
  • Eina 5: La presa de decisions sociocràtiques. Un pas mes enllà de la participació. 

Docent

Juan Antonio Gómez, formador i consultor d’agilitat i innovació, té més de 15 anys d’experiència com a formador i consultor d’Agilitat i Innovació. Va ser 7 anys director d’una associació d’acció social i coordinador de voluntariat. És entrenador acreditat de ScrumManager(R), formador d’AgileLeadership, consultor de programes de Transformació Agile i expert en DesignThinking. Líder i impulsor/fundador de HRAgile online i originn.es, dissenya i facilita les formacions i acompanya equips de treball. És autor del llibre “66 idees per ser Agile a HR”.